CRUISE ROTALARI 25.06.2024 13:18:00 0

Yunanistan kruvaziyer seferlerini sınırlamayı düşünüyor

Yunan hükümeti belirli destinasyonlarda kruvaziyer gemi ziyaretlerine sınırlama getirmeyi düşünüyor.

Yunanistan kruvaziyer seferlerini sınırlamayı düşünüyor

Yunanistan'ın belirli destinasyonlarda kruvaziyer gemilerine sınırlama getireceği bildirildi. 

Ülkenin en popüler adalarının yakında "pandemi sonrası dönemde aşırı turizmin etkileriyle" başa çıkmak için kısıtlamaların oluşturulduğunu görebileceği belirtildi. 

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis Bloomberg'e yaptığı açıklamada Santorini'nin en hassas destinasyon olduğunu ve Mikonos'un da hükümetin endişelerini artırdığını söyledi.

Miçotakis'e göre yeni kurallar henüz kesinleşmiş değil ve 2025 gibi erken bir tarihte yürürlüğe girebilir.

Miçotakis, rıhtımların ve demirleme alanlarının sınırlandırılmasının, destinasyonlar üzerindeki artan baskıyı hafifletmeye yardımcı olacak bir seçenek olabileceğini de sözlerine ekledi.

Kruvaziyer şirketlerinin gemileri için bu slotları güvence altına almak üzere yeni ihale süreçlerine veya açık artırmalara katılmaları gerekecek.

Celestyal Cruises CEO'su Chris Theophilides, LinkedIn'deki bir paylaşımında potansiyel kısıtlamalardan bahsederken, Yunan otoritesinin duruşunun "alkışlanması gerektiğini" söyledi.

Theophilides, "Sorumlu turizme yönelik bu arzuyu tamamen destekliyoruz. Hem paydaşlarımızla hem de diğer kruvaziyer hattı işletmecileriyle birlikte, Yunanistan'ın ve hatta dünyanın dört bir yanındaki güzel yerlerin herkes tarafından kullanılmasını sağlayacak daha fazla önlem alınması için ortak bir yaklaşım sergiliyoruz. Daha küçük gemiler işleten yerel bir kruvaziyer hattı olarak, anavatanımız ve misafirlerimizin keyfi için sorumlu turizme özel bir ilgi duyuyoruz" dedi.

Theophilides sözlerini şöyle sürdürdü: "Geliştirilmiş rıhtım talep sistemleri ve Akropolis gibi popüler simge yapıların planlı ziyaret süreleri gibi önlemlerin artırılması, turistlerin önemli destinasyonlardan sorumlu bir şekilde, daha az kalabalıkla ve yerel topluluklar üzerinde daha az baskıyla yararlanabilmelerini sağlayacaktır."

Yunan Adaları'na birden fazla güzergah sunan Celestyal Cruises, şu anda 1.270 misafir kapasiteli Celestyal Discovery ve 1.258 misafir kapasiteli Celestyal Journey gemilerini işletiyor.

Mykonos ve Santorini'yi 2024 yılında düzenli olarak ziyaret edecek en büyük yolcu gemileri arasında Norwegian Cruise Line'ın 4.200 misafir kapasiteli Norwegian Epic ve Royal Caribbean International'ın 4.200 misafir kapasiteli Odyssey of the Seas gemileri yer alıyor.