CRUISE ROTALARI 30.05.2022 17:02:00 0

Yenikapı Kruvaziyer Limanı projesi önümüzdeki aylarda başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, denizyolunda özellikle yat limanları, kruvazör limanları çalışmalarına devam edildiğini belirterek, “Yenikapı Kruvaziyer Limanı'nı önümüzdeki aylarda hizmete alacağız” dedi.

Yenikapı Kruvaziyer Limanı projesi önümüzdeki aylarda başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye Otelciler Birliği tarafından düzenlenen (TÜROB) Geleneksel Öğle Yemeği Programı'na katıldı. Şişli’de bir otelde saat düzenlenen programa Karaismailoğlu’nun yanı sıra TÜROB Başkanı Müberra Eresin ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı. Burada konuşan Karaismailoğlu, son 20 yılda yapılan ulaştırma ve altyapı çalışmalarının önemine değinerek bu çalışmaların turizme etkisini anlattı. Havayolu taşımacılığının turizm ile doğrudan ilişkili olduğunu vurgulayan Karaismailoğlu, bu bağlamda gerçekleştirilen projelerden de bahsetti. Bakan Karaismailoğlu, denizyolu konusunda da pek çok önemli yatırımın yapıldığını, Yenikapı Kruvaziyer Limanını önümüzdeki aylarda hizmete alınacağını söyledi.

'YENİKAPI KRUVAZİYER LİMANI'NI ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA HİZMETE ALACAĞIZ'

Denizyolu çalışmalarından da bahseden Bakan Karaismailoğlu, “Denizyolunda özellikle yat limanları, kruvazör limanları çalışmalarımız bir yandan devam ediyor. Yenikapı Kruvaziyer Limanı için önemli çalışmalarımız var. ÇED ve planlama süreçlerinde son aşamaya geldik. İnşallah Yenikapı Kruvaziyer Limanı'nı önümüzdeki aylarda hizmete alacağız. O da sektör açısından çok önemli bir ihtiyacı ve kapasiteyi artıran çok önemli bir liman olacak" dedi.

THE CRUISE LIFE