CRUISE ROTALARI 4.07.2024 09:52:00 0

Yeni lüks yolcu gemileri sipariş defteri sayılarını artırıyor

Küresel kruvaziyer endüstrisinin güncel sipariş defterine göre, lüks kruvaziyer markalarının son siparişleri, sipariş edilen yeni kruvaziyer gemilerinin sayısının artmasına katkıda bulunuyor.

Yeni lüks yolcu gemileri sipariş defteri sayılarını artırıyor

Cruise Industry News'in sipariş defteri raporunun son güncellemesi, 2036 yılına kadar 61 geminin hizmete girmesinin beklendiğini gösteriyor.

Crystal, Fincantieri tersanesine verdiği son siparişle kapasite artırmayı planlayan lüks kruvaziyer şirketlerinin arasına katıldı.

Haziran ayı sonunda siparişi verilen yeni gemiler, A&K'nın sahibi olduğu marka için 25 yıl sonra inşa edilen ilk geleneksel gemiler olacak.

Tahmini olarak 2028 ve 2030 yıllarında teslim edilmesi planlanan 61.800 tonluk gemiler, iki kişilik odalarda 690 kişiye kadar misafir ağırlayabilecek.

Crystal'ın Fincantieri ile yaptığı sözleşme, 2032'de teslim edilmesi öngörülen üçüncü bir kardeş gemi için de bir opsiyon içeriyor.

Mayıs ayında Viking, Fincantieri tersanesi ile iki gemi inşa opsiyonu daha kullanarak şirketin toplam yeni inşa sipariş defterini sekiz gemiye çıkardı.

Yeni okyanus gemileri 998 konuk kapasitesine sahip olacak ve 2029 yılında teslim edilecek.

Regent Seven Seas Cruises da bu yıl iki yeni lüks gemi için planlarını açıkladı. Seven Seas Prestige 2026'da gelecek ve adı açıklanmayan bir kardeş geminin 2029'da teslim edilmesi planlanıyor.

Norwegian Cruise Line Holdings tarafından verilen daha büyük bir siparişin parçası olan 850 konuk kapasiteli gemiler de Fincantieri tersanesinde inşa edilecek.

Yolcu gemisi inşa eden diğer önemli lüks markalar arasında Explora Journeys, The Ritz-Carlton Yacht Collection, Four Seasons Yachts, Windstar Cruises, Orient Express, Emerald Cruises ve Atlas Ocean Voyages yer alıyor.

Ortalama 2.209 yolcu kapasitesiyle sipariş edilen 61 gemi, küresel kruvaziyer filosuna toplam 134.770 grostonluk bir kapasite ekleyecek.

Toplam sipariş defteri değeri şu anda 45,6 milyar dolar olup, ortalama maliyet rıhtım başına 338.369 dolar.

Önümüzdeki 12 yıl için sipariş edilen 13 gemiyle Norwegian Cruise Line Holdings başı çekerken, onu 2028 yılına kadar hizmete girecek altı gemiyle Royal Caribbean Group takip ediyor.