Windstar Cruises'ın yeni gemisi Alaska ve Japonya'ya sefer yapacak

Windstar Cruises, Star Seeker isimli gemisini 2026'da suya indirecek. Geminin faaliyete geçmesiyle Alaska ve Japonya da seyahat güzergahına yeniden dahil edilecek.

CRUISE ROTALARI 11.06.2024 11:21:00 0
Windstar Cruises

Windstar Cruises, 2026 yılında en yeni gemisi Star Seeker'ın suya indirilmesiyle Alaska ve Japonya'yı güzergahına yeniden dahil etmeye hazırlanıyor. Duyuru, üç yıllık bir aradan sonra bölgelere geri dönüşü işaret ediyor.

Aralık 2025'te hizmete girmesi beklenen 224 yolcu kapasiteli butik yat Star Seeker, Alaska yolculuklarına Mayıs 2026'da başlayacak. Juneau veya Seward, Alaska ile Vancouver, British Columbia arasında 7, 10 ve 11 günlük yolculuklar sunacak. 

Portekiz'deki WestSEA tersanesinde yapımı devam eden Star Sınıfı gemi, ağustos sonuna kadar Alaska'da faaliyet gösterecek ve Denali'ye yolculuk öncesi ve sonrası kara turları düzenleyecek.

Alaska sezonunun ardından Japonya'ya geçecek olan Star Seeker, ağustos sonundan kasım 2026'ya kadar Tokyo ve Osaka arasında 10 günlük Grand Japan gemi turları düzenleyecek.

Windstar Başkanı Christopher Prelog, “Alaska ve Japonya'yı konuklarımıza geri getirebildiğimiz için gerçekten çok mutluyuz. Bu popüler destinasyonları biliyoruz ve bizden buralara geri dönmemizi isteyen pek çok kişi var” dedi.

Windstar en son 2023 yılında 312 yolcu kapasiteli Star Breeze gemisini Tahiti'ye göndermeden önce Alaska ve Japonya'ya sefer düzenlemişti.

Windstar, Star Seeker'ın Alaska ve Japonya seferlerine ilişkin detayları Ağustos 2024'te rezervasyona açacak.

Windstar'ın yeni gemisi ve yeni rotaları

Windstar'ın Alaska ve Japonya programları için güzergahlar henüz açıklanmadı. Ancak, Star Breeze'in yeniden konumlandırılmadan önceki güzergahları arasında 7, 11 ve 12 günlük seçeneklerin yanı sıra Seward ve Tokyo arasında yeniden konumlandırma yolculukları da yer alıyordu.

Alaska yolculukları genellikle Inside Passage, Tracy Arm, Kenai Fiyortları ve Misty Fiyortları'na yelken açıyor ve Ketchikan, Wrangell, Haines, Skagway ve Sitka'ya uğruyordu. Japonya güzergahında Tomatsu, Tomonaura, Karatsu, Nagasaki, Kagoshima, Shingu, Shimizu ve Tokyo'da duraklar yer aldı.

Bölgedeki önceki seferlerine benzer şekilde, Signature Expeditions'da da konuklara rehberlik etmek üzere gemide görevli sefer liderleri yer alacak. Seferler yürüyüş, kano ve kayık turları içerecek ve konukların Misty Fjords gibi daha uzak vahşi alanları keşfetmelerine olanak tanıyacak.

Küçük grup gezileri, yolculuk boyunca içerik ve içgörü sağlayan uzman rehberler tarafından yönetilecek. Sefer liderleri tarafından gemide yapılacak sunumlar konukların Alaska'nın tarihi, kültürü, florası ve faunası hakkındaki anlayışlarını daha da zenginleştirecek.

Prelog, “Sürükleyici, küçük grup seferleri Alaska programımızın önemli bir parçasıdır ve misafirlerimizi Alaska'nın güzelliğine daha da yaklaştırmaktadır. Suyun üzerinde olmak ve topografyayı bu bakış açısından görmek Alaska'nın ihtişamını perspektif haline getiriyor" diye konuştu.

Star Seeker'da tam özel verandalı ve sonsuzluk pencereli 112 süit yer alacak. Bunlar arasında, Owner's Suites olarak bilinen iki VIP süit, geminin arka tarafında yer alacak ve etrafı saran balkonlara sahip olacak.

Yeni gemi buzla güçlendirilmiş gövdelere ve pompalı jet iticileri ve öne bakan sonar dahil olmak üzere gelişmiş güvenlik ve navigasyon sistemlerine, Rolls Royce tier III Nox sınıfı motorlara, kıyı elektriği bağlantısına ve gelişmiş atık su arıtma sistemlerine sahip olacak.

Su Sporları Platformu, Yacht Club kafe ve lounge, son teknoloji spa ve fitness tesisi ve güverte barbeküleri gibi bilindik olanaklar da mevcut olacak. Aynı zamanda, ana yemek salonu Amphora da yeniden tasarlanacak.

Star Seeker'ın kardeş gemisi Star Explorer da WestSEA tersanesinde yapım aşamasında ve Aralık 2026'da teslim edilmesi bekleniyor. Şu anda nereye sefer yapacağı konusunda bir açıklama yapılmadı.

İlave gemiler Windstar Cruises'ın butik filosunu 8 gemiye çıkaracak.