DÜNYADAN 23.02.2022 09:13:00 0

UNWTO ile DSÖ arasında turizm trafiği

UNWTO, DSÖ ile işbirliği trafiğini artırdı. Uluslararası seyahate güveni yeniden tesis etmek ve toparlanmayı başlatmanın amaçlandığı görüşmeler kapsamında UEFA ile de anlaşma imzalanacak.

UNWTO ile DSÖ arasında turizm trafiği

Dünya yeniden açılmaya hazırlanırken Dünya Turizm Örgütü (UNWTO), Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ile işbirliği trafiğini artırdı. Kısıtlamaların kalıcı olarak hafifletilmesi gereksiniminin tartışılacağı görüşmelerde, uluslararası seyahate güveni yeniden tesis etmek ve toparlanmayı başlatmanın amaçlandığı görüşmeler kapsamında UEFA ile de anlaşma imzalanacak.

UNWTO, dünya açılmaya başlarken Cenevre'de görüşmeleri hızlandırdı. Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) Genel Sekreteri, dünyanın birçok yerinde seyahat kısıtlamalarının hafifletilmesi nedeniyle turizmin yeniden başlatılmasına odaklanan üst düzey görüşmeler için bu haftayı Cenevre'de geçirecek.

DSÖ ile güçlü ilişkiyi önemseyen kurum, kovid 19'un resmi olarak pandemi ilan edilmesinden sadece bir gün önce, 2020'de Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) memleketine resmi olarak ziyaret etmişti. Şimdi, İsviçre seyahat kısıtlamalarını kaldırmak veya hafifletmek için artan sayıda ülkeye katılırken, Dünya Ticaret Örgütü de kilit ortaklarla bir haftalık toplantılar için Cenevre'ye gitti.

22 Şubat Salı günü Genel Sekreter Zurab Pololikashvili, dünya yeniden açılmaya başlarken ortak eylemleri ve öncelikleri görüşmek üzere DSÖ Genel Direktörü Dr. Thedros Adhanom Ghebreyesus ile bir araya geliyor. İki BM kuruluşu, kısıtlamaların etkisizliğine ve hareketlilik üzerindeki genel yasakların ekonomik ve sosyal refah üzerinde yaratabileceği zarara karşı uyarıda bulunarak, kısıtlamaların kalıcı olarak hafifletilmesi ihtiyacını tartışacak. Görüşmelerde ayrıca, uluslararası seyahate olan güveni yeniden tesis etmek ve toparlanmayı başlatmak amacıyla, UNWTO ve DSÖ'nün turizm ve sağlıkla ilgili daha net, daha tutarlı kural ve düzenlemelere yönelik ortak vizyonun oluşturulacak.

UEFA ile anlaşma

Kilit özel sektör ve sivil toplum kuruluşları ile de biraya gelecek Pololikashvili, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) Genel Müdürü Willie Walsh ve Cruise Lines International Association (CLIA) Başkanı ve CEO'su Pierfrancesco Vago ile görüşecek. Bu toplantıların ardından UEFA'nın genel merkezine resmi bir ziyaret yapılacak. Burada, spor kuruluşunun Başkanı Aleksander Čeferin, olumlu bir değişimin itici gücü olarak spor turizmini teşvik etmeyi ve sektörü daha kapsayıcı ve esnek hale getirmeyi amaçlayan UNWTO ile ilk kez bir anlaşma imzalayacak.

THE CRUISE LIFE