DÜNYADAN 19.02.2022 10:35:00 0

Türk turistler Ukrayna turları iptal ediyor

Rusya ve Ukrayna arasındaki tehlikeli gerilim turizmi etkiledi. Türk turistler artık seyahat için Ukrayna'yı tercih etmiyor. TURSAB'a göre, Türk turist sayısı yılbaşında yaklaşık 7 bin kişi iken, Şubat ayında bu sayı sıfıra düştü.

Türk turistler Ukrayna turları iptal ediyor

Rusya ve Ukrayna arasındaki tehlikeli gerilim turizmi etkiledi. Türk turistler artık seyahat için Ukrayna'yı tercih etmiyor. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'ne (TURSAB) göre, Türk turist sayısı yılbaşında yaklaşık 7 bin kişi iken, Şubat ayında bu sayı sıfıra düştü.

Ya iptal ediyorlar ya da tarihleri değiştiriyorlar

TÜRSAB Eski Sovyet Ülkeleri Sorumlusu Kemal Ertem, turların iade edildiğini ya da ileri tarihe ertelendiğini belirterek, “Yılbaşında yaklaşık 7 bin kişiyi Kiev'e, Lviv'e ve Rusya'nın başkentine göndermiştik. Artık eksiye düşüyor. 15 Mart'a kadar olan turların hepsi ya iptal edildi ya da tarihleri değiştirildi" dedi.

Ukrayna ve Rusya'ya turlar düzenleyen seyahat acentesinin yetkilisi Murat Çelen ise, “Savaş söylentisinden çok etkilendik, yüzde 75 seviyesinde bir eksi rakamlara düştük" diye konuştu.

Ukrayna'ya turlar düzenleyen seyahat acentesinde müşteri temsilcisi olarak çalışan Vladyslava Pospyelova da müşterilerin korktuklarını belirterek turlarını iptal ettiklerini ifade etti.

THE CRUISE LIFE