Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkan Yardımcısı Yılmaz Seçim "Şu anki evde kalma döneminde gerek uygulama gerekse teorik olarak kendisini yetiştiren aşçılarımız sezonun açılmasıyla Türk mutfağını yeniden dünyaya tanıtacak.
Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkan Yardımcısı Yılmaz Seçim
"Şu anki evde kalma döneminde gerek uygulama gerekse teorik olarak
kendisini yetiştiren aşçılarımız sezonun açılmasıyla Türk mutfağını yeniden
dünyaya tanıtacak. Bu yüzden tüm aşçılarımız dört gözle sezonun açılmasını
bekliyor. Hepsi tamamen turizm sezonuna hazır" dedi.
Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Başkan Yardımcısı Yılmaz
Seçim, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle bir süre hizmet veremeyen Türk
aşçılarının turizm sezonuna hazır olduğunu ve Türk mutfağını yeniden dünyaya
tanıtacaklarını bildirdi.
"Şu anki evde kalma döneminde gerek uygulama gerekse teorik olarak kendisini yetiştiren aşçılarımız sezonun açılmasıyla Türk mutfağını yeniden dünyaya tanıtacak. Bu yüzden tüm aşçılarımız dört gözle sezonun açılmasını bekliyor. Hepsi tamamen turizm sezonuna hazır. Evlerinde öğrendiği birçok tekniği de çalıştığı yerlerde uygulamaya başlayacak. Bu nedenle sezonun açılmasıyla daha kaliteli insanlar daha kaliteli yemekler ortaya sunacak."
Salgından sonra açık büfe uygulamasının büyük ölçüde kalkacağına ve alakart sistemine geçileceğine dikkati çeken Seçim, böylece yerli ve yabancı turistlerin daha kaliteli yemeklere yöneleceğini belirtti.
"AÇIK BÜFE ARTIK ESKİSİ KADAR TERCİH EDİLMEYECEK"
"Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy önümüzdeki dönemde açık büfe yapılsa dahi yemeklerin başına bir iki aşçı konulacağını söyledi. Bu da daha fazla eleman anlamına geleceği için oteller kaliteli yemek sunmaya çalışacak." ifadesini kullanan Seçim, şunları kaydetti:
"Turizm sezonunun açılmasıyla açık büfe artık eskisi kadar çok fazla tercih edilmeyecek. Bunun da bizim mutfağımıza ciddi anlamda faydası olacak ve kendi mutfağınızı tanıtma noktasında büyük bir fırsat yakalayacağız. Bugün ülkemize gelen bir turist günlük 100 lira harcıyorsa bunun 20 lirası yemeğe gidiyor ama açık büfe sistemi değiştiği zaman bu defa 100 liranın 50 lirası yemeğe gidecek. Genellikle açık büfede daha kalitesiz ürünler kullanıldığı için bunun kalkmasıyla da daha sağlıklı bir şekilde beslenmiş olacağız."