TURİZM 8.05.2024 11:14:00 0

Turizm sezonu erken açıldı, oteller doldu

Turizm sezonunun başlamasıyla birlikte otellerdeki doluluk oranları da arttı.

Turizm sezonu erken açıldı, oteller doldu

Ramazan Bayramı, Nevruz ve Paskalya ile hareketlenen turizm sektörü, Hollanda’nın Kral Günü, Rusya’nın Zafer Günü, Almanya’nın Pfingsten Bayramı ve ardından Kurban Bayramı ile yaz sezonuna dört bayramla girecek. Doluluk oranlarının yüzde 60-70 bandında olduğu ifade eden turizmciler, 2024 sezonunun çok iyi başladığını dile getirdi.

Ekonomim.com'dan Selenay Yağcı’ya konuşan Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, bu yıl sezonun erken açıldığını ve turist sayısında şu an geçen yıla göre yüzde 20’lik artış olduğunu belirterek “Bu bizim için en iyi başlangıç. Nisan ayının da aynı şekilde geçmesi sezon adına olumlu bir gelişme. Rusya, Almanya, İngiltere ve Polonya bizim en etkili pazarlarımız. Nisan sonunda Hollanda’nın bir tatil periyodu var. Sonra mayısın başında Rusya tatili var. Üçüncü haftasından itibaren Almanya’nın tatili var. Sonra da haziran itibarıyla Kurban Bayramı tatili ile yaz başlıyor. Dolayısıyla şu anki beklentilerimiz tamamen olumlu. Antalya bu yıl 17 milyon kişiyi geçerek üzerine düşeni fazlasıyla yapacak” şeklinde konuştu.

Avrupa’dan halen çok ciddi rezervasyon aldıklarını anlatan Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Saatçioğlu, “Rus bayramıyla beraber otel dolulukları yüzde 80-85’lere çıkar diye düşünüyorum. Geçen yıl 21 Nisan itibarıyla bu yılı karşılaştırdığımızda yaklaşık yüzde 16 artış söz konusu” dedi.

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı Mustafa Deliveli şu bilgileri paylaştı: “Bölgemizin 2024 sezon satışları ve planlanan uçak koltuk sayıları, yüzde 10 büyüme ile 2024’te 1,9 milyon yabancı ziyaretçi sayısına ulaşacağımızı işaret ediyor. Erken rezervasyon döneminde aldığımız rezervasyon sayıları bir önceki yılın önemli oranda üzerinde. Bizim için diğer bir olumlu gelişme ise sezonun 15 gün öne çekilerek 15 Mart’ta ilk uçakların inmesi. Mart koltuk sayıları sayesinde uçaklar yüzde 95 ve üzeri dolu indi. Nevruz ve Paskalya’nın da peş peşe gelmesi doluluklarımıza olumlu yansıdı.”