TURİZM 28.02.2024 13:02:00 0

Turizm pastasının yüzde 80'i Marmara ve Akdeniz'in

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Muğla’nın Marmaris ilçesinde turizmciler ve STK'lar ile bir araya geldi.

Turizm pastasının yüzde 80

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Marmaris’te turizmcilerle bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

Turizm sektör toplantısında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Son zamanlarda özellikle dünya birçok büyük küresel ve bölgesel sorunlarla karşı karşıya kaldı. Ama son 6 yıldır atmış olduğumuz bilinçli adımlar, devlet sektör el ele vererek gerçekleştirdiklerimiz sayesinde ülkemiz, özellikle sektörümüz bu krizlerden en az etkilenen, kriz sonrası da en hızlı geriye dönen ve hızla büyümeye devam eden bir konuma gelmiş oldu. Burada sizlerin katkısı, emekleri çok fazla” dedi.

Turizm pastasında payın yüzde 80'i 2 bölgenin

Bakan Ersoy, Türkiye'nin turizm pastasının dağılımına bakıldığında yüzde 40’ının Marmara Bölgesi, yüzde 40’ının Akdeniz Bölgesi, yüzde 10’unun Ege Bölgesi, yüzde 10’unun ise Karadeniz ve Anadolu'nun diğer bölgelerini içerdiğini ifade etti. 

Ersoy şöyle konuştu:

“Biz bu büyümeyi gerçekleştirirken bölgelerimizin hak ettiği oranda turizm pastasından pay almasını da hedefliyoruz. Yani Ege'nin pasta payının en az yüzde 20'lerde olması gerektiğini düşünüyoruz ve bakanlık olarak bununla ilgili birçok çalışmayı da adımı koordineli bir şekilde atıyoruz. Diğer tanıtım stratejilerimiz de çok büyük değişikliğe gitti. Turizm Geliştirme Ajansıyla birlikte 200 ülkede en yoğun ve en etkili tanıtım yapan ülke olduk. Şimdi özellikle Ege'ye yönelik kampanyalarını bölgesel destinasyon anlatımlarıyla tekrar artırmayı düşünüyoruz. Hedefimiz Marmaris gibi eski ama çok değerli bir turizm merkezinin turizm pastasından hak ettiği değeri alması için gereken alt yapıları, üst yapıları, tanıtım ve diğer stratejileri oluşturarak sektörle devlet, sektör ve bakanlık el ele vererek bu noktaya ulaşmasını sağlamak olmalı.”