HABER 2.05.2024 16:13:00 0

Tatilsepeti’nden mayıs ayı için tatil önerileri

Yazı karşılamaya az kala baharın en renkli günlerini yaşarken tatil duraklarınız nereleri olmalı? En güzel mevsimlerden birini daha unutulmaz kılarak, ömre güzel anılar eklemenin zamanı...

Tatilsepeti’nden mayıs ayı için tatil önerileri

Mayıs ayına girerken yeni tatil rotaları belirlemenin tam zamanı. 

İşte Tatilsepeti’nden kampanyalarla mayıs ayı önerileri…

Vizesi olmayanlara Balkan turları

Vize randevusu alamadıysanız, vize masrafına girmek istemiyorsanız hem yakın hem vizesiz turlara katılıp yurtdışını keşfetmek de mümkün. Kişi başı 329 Eurodan başlayan Balkan turları tam size göre. Saraybosna, Kosova, Belgrad, Ohrid, Kotor, Budva, Prizren, Mostar… Görmeyi en çok istediğiniz şehirleri seçip birbirinden çeşitli turlar arasından sizin için en uygununa katılabilirsiniz. Balkanlar’da ortak tarih ve kültürümüzün izini sürerken; Avrupa şehirlerinin atmosferinde gezip keşfetmenin tadına varın.

İtalya olsun da neresi olursa olsun!

Hayatınızda hiç yapmamışsanız bu mayıs ne yapıp edin moda, sanat ve tasarımın kalbi İtalya’ya çevirin rotanızı. Mimari harikası şehirleri Venedik, Roma, Milano ve Floransa’yı doya doya gezip keşfedeceğiniz 7 gecelik klasik İtalya turu 399 Eurodan başlayan kişi başı fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Tur fiyatlarına 3 ve 4 yıldızlı otellerde oda kahvaltı konaklama, ekonomi sınıfı uçuşlar, transferler, panoramik şehir turları, vergiler ve rehberlik hizmetleri dahil. Bologna uçuşuyla başlıyor tur; Floransa’da Michalengelo’nun izinde hızlı bir keşif turunun ardından ver elini Roma. Otellere yerleştikten sonra 3 gün boyunca Roma’dasınız. İsterseniz bir Romalı gibi şehri doya doya yaşayabilir, isterseniz Napoli, Siena, Chinque Terre veya Portofino turlarından birine katılıp bu eşsiz güzellikleri görebilirsiniz. Sonraki iki gün Milano’yu gezip keşfedin, ünlü Duomo Meydanı’na karşı keyifle kahve yudumlayın. Milano’dan uzanarak gördüğünüz yerleri çoğaltmanız, muhteşem Verona veya Como Gölü turlarına katılmanız da mümkün. 7. ve turun son günü eşsiz benzersiz Venedik’te baharı yaşayın. Daracık sokaklarında kaybolup, kanalların peşi sıra yolunuzu bulun. Şanslısınız Venedik’te Bienal zamanı. Dünyanın dört bir yanından sanatseverleri çeken Bienal’i mutlaka gezin, sanata doyun.

Vize yoksa Mısır var Dubai var!

Vize masrafı ya da telaşına kapılmadan yurtdışına çıkmak isteyenlere bir diğer alternatif rota ise son zamanların en çok talep gören rotalarından Mısır ve Dubai turları… Özellikle sıcak havası, heyecanlı denizaltı sporları ve eşsiz sahilleri ile Sharm El Sheikh turunda 4 yıldızlı otellerde yarım pansiyon konaklama ve ulaşım dahil 3 gecelik turlar 349 Dolardan başlıyor. Dileyenler için Kahire ve İskenderiye’nin dahil olduğu Mısır turları da var. Vizesiz bir diğer alternatif ise Dubai turları 3, 4 gecelik turlarda kişi başı fiyatlar 379 Euro’dan başlıyor. Çöl safari, eşsiz mimarili kuleleri keşif, cruise tekne turları ve doya sıya alışveriş sevenler için ideal…

Benelüx turlarıyla masalsı şehirleri keşfedin

İlle de Avrupa olsun diyenler için sevilen bir diğer rota da Benelüx ülkeleri. Dilerseniz 5 gecelik, dilerseniz 7 gecelik turlarla rotanızı Benelüx’e çevirin. Yalnızca Amsterdam, Brüksel, Lüksemburg, Brugge gibi masalsı Benelüx şehirlerini kapsayan turlar olduğu gibi; bu rotanın Paris, Köln, Frankfurt, Colmar gibi Fransa, Almanya şehirleriyle birleştiği turlar da ilginizi çekebilir. Kişi başı 599 Eurodan başlayan turlara katılarak Avrupa’nın tam kalbinde, müzeleri, galerileri gezip görebilir; şarabı, peyniri, yöresel lezzetleri tadabilir, Orta Çağ zaman tünelinde geriye doğru yolculuk yapabilirsiniz. 

Rotası yurt içi olanlara Likya, Mardin, Eskişehir kültür turları

Anadolu tarih ve kültürünü keşfetmek isteyenlerin ilgi duyduğu kültür turlarının başında kişi başı 7 bin 424 TL’den başlayan 3 gecelik GAP turu var. Turun rotasında Nemrut’ta gündoğumu, Diyarbakır, Midyat, Mardin, Göbeklitepe, Şanlıurfa, Gaziantep yer alıyor. 4 gece 5 günlük otobüslü Likya Turu ise kişi başı 5 bin 949 TL’den başlayan fiyatlarla öne çıkıyor. Dalyan tekne turu, Köyceğiz, İztuzu Plajı, Ölüdeniz’i gezdiren turda muhteşem doğaya, masmavi denize doyacaksınız. 1 gece konaklamalı Eskişehir tur fiyatı ise 2699 TL.

Her daim Antalya, Bodrum, Kuşadası diyenler buraya!

Yazı karşılamaya az kaldı, havalar da deniz de ısınıyor. Erkenciler için Bodrum’un, Antalya’nın, Kuşadası’nın, Kıbrıs’ın en güzel zamanı. Tatilsepeti bu bölgelerde tatil yapanlara %25 ön ödeme ile artı 1 gece bonus konaklama seçenekli oteller sunuyor, 2 çocuğa kadar seçili otellerde ücret ödenmiyor. Ayrıca yaz dönemi için yapılan erken rezervasyonlar için ise yüzde 50’ye varan indirimlerden yararlanmak mümkün. Mayısta deniz değil termal tatil tercih edenler için de not düşelim, Afyon otellerinde de indirimler var.

Yunanistan ve kapıda vize ile Yunan Adaları

Otobüslü turlarla 1 gecelik Halkidiki, Tasos, Kavala yüzme turları 129 Eurodan başlıyor. 199 Euroya otobüslü Yanya, Kavala turuna katılıp muhteşem İyon Denizi’nde yüzmek mümkün. Şehir gezip görmek isteyenler için Selanik, Kavala, Meteora, Atina’lı turlar da var. Kapıda vize kolaylığından faydalanarak mayıs tatilini Yunan Adaları’nda geçirmek isteyenler için ise çeşitli ada turları mevcut. Bodrum çıkışlı Kos, Kuşadası çıkışlı Samos, Bodrum, Fethiye ve Marmaris hareketli Rodos turlarında 2 ve 3 gecelik fiyatlar kişi başı 195 Eurodan başlıyor. 3 ve 4 yıldızlı otellerde oda kahvaltı konaklamalı turlara transferler, vergiler, feribot bileti dahil.