bir ucunda, doğayla iç içe yerlerde romantik filmlere taş çıkartan anlar yaşayabilirsiniz" />  bir ucunda, doğayla iç içe yerlerde romantik filmlere taş çıkartan anlar yaşayabilirsiniz" />  bir ucunda, doğayla iç içe yerlerde romantik filmlere taş çıkartan anlar yaşayabilirsiniz">
FOTO 29.08.2014 15:39:40 0

Sevgililer için nefes kesici 10 egzotik yer

Dünyanın bir ucunda, doğayla iç içe yerlerde romantik filmlere taş çıkartan anlar yaşayabilirsiniz

Sevgililer için nefes kesici 10 egzotik yer
Dünyanın bir ucunda, doğayla iç içe yerlerde romantik filmlere taş çıkartan anlar yaşayabilirsiniz. Bisiklet turuyla günbatımı en güzel izleyeceğiniz yeri keşfetmek ya da ıssız bir adanın berrak denizinde sandal turu yapmak. Seçim sizin! 

FERNANDO DE NORONHA
Gözlerden uzak bir tatil geçirmek istiyorsanız Fernando de Noronha Adaları tam size göre. Brezilya`da bulunan takımadalarının en güzel özelliği neredeyse ıssız olması. Çünkü bu adalarda sadece iki turistik bölge bulunuyor. Bu egzotik yerde sevgilinizle en iyi yapılabilecek şeyler arasında günbatımını izlemek, tekne turuna çıkmak ve balık tutmak var. 

KUZEY CAPTİVA
Florida`nın güneybatı kıyılarında yer alan Kuzey Captiva Adası`nda hiçbir yerde içemeyeceğiniz kokteylleri tadarken geri dönmek istemeyebilirsiniz. Tekne turunun yanı sıra deniz uçağıyla adayı havadan da keşfedebilirsiniz. Burada sevgilinizle yapabileceğiniz etkinlikler arasında golf oynamak ve bisiklete binmek var. 

MAURİTİUS
Hint Okyanusu`nun güneybatısında yer alan Mauritius sakin plajları, mercan adacıkları ve bembeyaz kumlarıyla sevgilinizle unutulmaz anları yaşacağınız bir rota. Mutfağı çok övülen Mauritius`un kaplıcaları da bir o kadar meşhur. Burada sevgilinizle dağ tırmanışları yapabilir, tekne turlarına katılabilir ya da yunus balıklarıyla yüzebilirsiniz. 

FAS
Fas`ın en güzel şehri olarak nitelendirilen Fes, modern kent gürültüsünden uzak olmak isteyen çiftler için birebir. Misafirlerine antik bir dünyanın kapılarını açan Fes`te egzotik eşyalar satan dükkanlardan hediyeler alabilirsiniz. Ardından Fas`ın yerel lezzetlerini tadabilir akşamüzeri de geleneksel el sanatları kurslarına katılabilirsiniz. 

KRABİ
Tayland`ın kuytusunda bulunan Krabi`deyken kendinizi kayıp şehir Atlantis`te sanabilirsiniz. Mavi ve yeşilin her tonunu görebileceğiniz Krabi`de doğa sizi şımartacak. Tayland`ın hafif yemeklerini tadıp sevgilinizle yürüyüşlere ve sandal turlarına çıkabilirsiniz. Ayrıca buranın gece hayatı da kça popüler! 

MONTREAL
19. yüzyıldan kalma mimarisini keşfederken aşkınıza aşk katacaksınız. Resmi dili Fransızca olan Montreal`de kendinizi bambaşka bir Paris`te hissedebilirsiniz. Buradaki sakin rıhtımlarda el ele yürüdükten sonra büyük bistrolarda romantik bir akşam yemeği yiyebilir ya da şehir kanallarında bisiklet sürerken sevdiğiniz şarkıları birbirinize söyleyebilirsiniz. 

ST. MARTİN
Tenha plaj, etnik müzikli restoranlar ve çeşitli açık hava etkinlikleri arıyorsanız St. Martin tam size göre. Bu adanın bembeyaz kumunda sevgilinizle en güzel fotoğrafları çekebilirsiniz. Adanın bir kısmı Fransa`ya bir kısmı da Hollanda`ya ait. Bu sayede iki farklı kültürün mutfaklarıyla tanışabilirsiniz. Ayrıca masmavi denizinde dalış yapma deneyimini kaçırmamalısınız. 

TOGEAN ADASI Endonezya`nın büyük adalarından Sulawesi`deki Togean Adası sessiz ve kristali andıran deniziyle çiftler için en egzotik rotalardan biri. Adada lüks oteller de bulabilirsiniz, yerli hayatına kolayca adapte olabileceğiniz ufak evler de... Bir ağacın gölgesinde sevgilinizle hamak keyfi yapabilirsiniz. 

LAMU ADASI Kenya`nın kıyısında bulunan Lamu Adası en tenha tatil rotalarından biri. Burası Afrika kıtasının en eski ve en iyi korunmuş adası. Burada Büyükada`da yaşayabileceğiniz gibi nostaljik anılarınız olabilir çünkü araç olmayan adada sadece eşek ya da faytonla ulaşım sağlanıyor. Sevdiğinizle Arap yelkenlisini öğrenmek için Lamu`ya mutlaka gitmelisiniz. 

ILE ROYALE
Uzun yıllar Fransız ceza kolonisi olarak kullanılan Ile Royale iki adadan oluşuyor. Güney Amerika kıyılarında yer alan adalarda turistik tesisler çok az. Sevgilinizle okyanus lezzetlerini tadarken ıssız bir adada olmanın verdiği heyecanla aklınıza eseni yapabilirsiniz. (Sabah)

The Cruise Life