Tarih: 28.04.2025 14:51

Sektörün ihtiyaçlarına göre şekillendik

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye’nin tüm limanlarında sağlık hizmeti veren Ange Assistance Kurucu Genel Müdürü Gökçe Şengezer, denizcilik sektöründe sağlık hizmeti sunmanın zaman ve lojistik açıdan büyük hassasiyet gerektirdiğini belirtiyor. Deneyimli ekipleri, operasyonel güçleri ve hasta odaklı yaklaşımlarıyla sektörde öncü bir rol üstlendiklerini belirten Şengezer, “Tüm başarılarımızın bir yansıması olarak, yalnızca Türkiye’de değil, uluslararası alanda da dikkat çekmeye başladık. Bu kapsamda, 2025 yılında yurt dışında yapılan bir değerlendirme sonucunda, Türkiye’den ‘İlk 10 Kadın Lider’ arasında yer aldım. Liderlik alanında böyle bir listede yer almak hem kişisel hem kurumsal anlamda büyük bir gurur ve ilham kaynağı oldu” diyor. 

Ange Assistance Kurucu Genel Müdürü Gökçe Şengezer, firmayı kurarken temel amaçlarının sağlık hizmetlerinde hızlı, güvenilir ve uluslararası standartlara uygun çözümler sunmak olduğunu söyledi ve sözlerine şöyle devam etti; “Bu vizyon doğrultusunda, kurulduğumuz ilk günden itibaren hasta memnuniyetini merkeze alan bir anlayış benimsedik. Özellikle denizcilik ve seyahat sağlığı alanında uzmanlaşarak sektörde önemli bir boşluğu doldurduk. Türkiye’nin tüm limanlarında verdiğimiz hizmetler sayesinde, sadece yerel değil ulusal çapta tanınan bir marka haline geldik. Bugün Ange Assistance, sektörde güvenilirliğiyle öne çıkan, kaliteli hizmet anlayışıyla tercih edilen ve sürekli gelişime açık bir sağlık hizmetleri sağlayıcısı konumundadır. Deneyimli ekibimiz, operasyonel gücümüz ve hasta odaklı yaklaşımımızla, sektörde öncü bir rol üstleniyoruz.” 

Aldığı ödüller

2023 yılının kendileri için çok verimli geçtiğini söyleyen Şengezer, “O yıl bizim için birçok açıdan dönüm noktası oldu. 2023 yılında aldığımız ödüller, sadece verdiğimiz hizmetlerin kalitesinin bir yansıması değil, aynı zamanda ekip olarak gösterdiğimiz özverili çalışmanın da bir sonucuydu. Sağlık alanında hizmet veren bir firma olarak takdir edilmek bizim için büyük bir gurur kaynağıydı. Bu ödüller, motivasyonumuzu artırmanın ötesinde, bize daha büyük sorumluluklar da yükledi. Kaliteden ödün vermeden daha fazla kişiye ulaşmak, hizmet ağımızı güçlendirmek ve sektör standartlarını yukarı taşımak adına önümüzde yeni hedefler açtı. Aynı zamanda ekip içi bağlılığı ve inancı da pekiştiren çok değerli bir moral kaynağı oldu” açıklamasını yaptı.  

Uluslararası alanda da dikkat çekti

Şengezer, “Tüm başarılarımızın bir yansıması olarak, yalnızca Türkiye’de değil, uluslararası alanda da dikkat çekmeye başladık. Bu kapsamda, 2025 yılında yurt dışında yapılan bir değerlendirme sonucunda, Türkiye’den ‘İlk 10 Kadın Lider’ arasında yer aldım. Liderlik alanında böyle bir listede yer almak hem kişisel hem kurumsal anlamda büyük bir gurur ve ilham kaynağı oldu. Bu tür uluslararası takdirler, vizyonumuzu daha da ileri taşıyor ve yaptığımız işe olan inancımızı pekiştiriyor” şeklinde konuştu.

Hızlı ve etkili çözüm 

Denizcilik sektöründe sağlık hizmetleri sunmanın zorluklarını, bunların üstesinden nasıl geldiklerini ve sundukları hizmetlerin denizcilik sektörüne nasıl bir katkı sağladığını da anlatan Şengezer, “Denizcilik sektöründe sağlık hizmeti sunmak, zaman ve lojistik açısından büyük hassasiyet gerektirir. Gemi programlarının aksamaması için çok hızlı ve etkili çözüm üretmek zorundayız. Her müdahale, operasyonel planların içinde yer bulmalı ve sağlık hizmeti süreci minimum zaman kaybıyla tamamlanmalı. Ange Assistance olarak bu ihtiyaçlara göre şekillenmiş bir yapıdayız. Türkiye’nin tüm limanlarında oluşturduğumuz güçlü saha ağı ve çözüm ortaklarımız sayesinde, ihtiyaç nerede doğarsa doğsun hızlıca erişim sağlıyoruz. Ekibimiz bu alanda eğitimli ve deneyimli olduğu için süreci hem tıbbi hem de operasyonel olarak en uygun şekilde yönetiyoruz. Hizmetlerimiz, gemi adamlarının sağlığını güvence altına alırken, aynı zamanda gemi operasyonlarının devamlılığını da koruyor. Bu da bizi sadece bir sağlık hizmeti sağlayıcısı değil, aynı zamanda sektöre değer katan bir çözüm ortağı haline getiriyor” ifadelerini kullandı. 

Hedef dijitalleşmeyi artırmak 

Şengezer, “Her ne kadar dijital altyapıya dayalı bir hizmet modelini her alanda tam olarak uygulamak mümkün olmasa da bu alandaki eksiklerimizi kapatarak daha akıllı ve verimli çözümler üretmeye devam ediyoruz. Özellikle hasta takibi, raporlama ve operasyonel koordinasyon süreçlerinde dijitalleşmeyi artırmak önemli bir hedefimiz. Bu yıl ayrıca Marine Mental Health başlığı altında gemi adamlarına yönelik psikolojik destek programımızı başlattık ve telemedicine hizmetini de sistemimize dahil ettik. Bu iki yeni hizmet hem medikal hem de psikolojik yönden daha bütünsel bir hizmet sunma hedefimizin bir parçası” açıklamasını yaptı.  

Türkiye’nin tüm limanlarında 

Türkiye’nin tüm limanlarında aktif şekilde hizmet sunmak ciddi bir operasyonel güç ve koordinasyon gerektiriyor diyen Şengezer, “Her limanda aynı hizmet kalitesini sürdürebilmek ve zaman baskısını yönetebilmek en büyük zorluklardan biri. Ancak yıllar içinde kurduğumuz saha tecrübesi, güçlü yerel ağlarımız ve hızlı karar alma kabiliyetimiz bu süreci yönetilebilir kılıyor. Her liman için geliştirdiğimiz özel işleyiş modelleri sayesinde, ekiplerimiz bölgesel farklara göre esnek davranabiliyor. Ayrıca merkez ofisimizle tüm saha ekipleri arasında kurduğumuz güçlü iletişim ağı, hızlı aksiyon ve anlık bilgi akışı sağlıyor. Bu yapı, kaliteyi ve sürekliliği eş zamanlı olarak sunmamıza imkan tanıyor” dedi. 

“Her hasta bizim için ilk hastadır” 

Şengezer, “Bu anlayış, çalışma kültürümüzün temelini oluşturuyor. Bu mottoyla ekiplerimize her vakaya taze bir dikkat, özen ve sorumlulukla yaklaşmalarını aşılıyoruz. Bu sadece söylemde değil, pratikte de günlük operasyonlarımızın merkezinde yer alıyor. Ekiplerimize bu kültürü kazandırmak için hem işe alımda doğru insanlarla çalışıyoruz hem de düzenli eğitimlerle iletişim ve empati becerilerini geliştiriyoruz. Her bir vaka bizim için yeni bir sorumluluk ve fırsat; bu yüzden süreçlerimiz esnek ama denetimli. Protokollerimiz olsa da her durumun kendi dinamiğini göz önünde bulunduruyoruz. Bu sayede her hasta, sanki ilk defa karşılaştığımız biriymiş gibi değerli ve öncelikli oluyor” şeklinde konuştu. 

ABD’de eğitim, Türkiye’de hizmet…

ABD’deki eğitiminden ve Türk sağlık sisteminin işlerine olan katkısından söz eden Şengezer, “ABD’de psikoloji eğitimi almış olmak, vizyonumu şekillendirmede çok önemli bir rol oynadı. İnsan davranışlarını, stresle başa çıkma mekanizmalarını ve kriz anlarında verilen tepkileri bilimsel olarak anlamak; özellikle sağlık hizmetlerinde, hasta ve yakınlarıyla kurulan iletişimde büyük fark yaratıyor. Bu yaklaşım sayesinde, Ange Assistance’ta yalnızca fiziksel müdahale değil, duygusal destek boyutunu da süreçlerimize entegre edebildik. Psikolojik perspektif, özellikle denizcilik gibi yüksek stresli bir sektörde çalışan kişilere daha empatik, daha insan odaklı bir hizmet sunmamıza olanak tanıyor. Marine Mental Health gibi projelerimiz de bu vizyonun doğal bir uzantısı oldu” ifadelerini kullandı. 

Şengezer, “Türk sağlık sisteminin pratik, hızlı ve çözüm odaklı yapısı da operasyonel becerilerimizi ciddi anlamda güçlendiriyor. Türkiye’nin dinamik sağlık altyapısı sayesinde acil durumlara hızlıca yanıt verebiliyor ve süreçleri kesintisiz yönetebiliyoruz. ABD’deki teorik altyapıyı ve psikolojik yaklaşımı, Türkiye’deki güçlü saha tecrübesiyle birleştirerek hem insani hem de profesyonel yönü güçlü bir hizmet modeli geliştirdik” dedi. 

Sektörde kadın olmak

Erkek egemen bir sektörde başarılı kadın girişimcilerden biri olarak karşılaştığı zorluklar ve avantajlar konusunda da yorum yapan Şengezer, “Denizcilik gibi geleneksel olarak erkek egemen bir sektörde kadın lider olmak, bazı önyargıları aşmayı ve daha fazla görünür çaba göstermeyi gerektiriyor. Ancak bu zorluklar zamanla güçlü bir avantaja dönüşebiliyor. Liderliğimi pekiştiren en önemli unsurlar; kararlılık, detaycılık, ekip yönetimi ve empatik yaklaşım oldu. Kadın bakış açısının getirdiği denge, iletişim gücü ve çözüm odaklılık, sağlık hizmetlerinde çok önemli değerler. Bu farklılıklar sayesinde sektörde kalıcı bir iz bırakabildiğime ve başka kadınlara da ilham olabildiğime inanıyorum. Bugün geldiğim noktada, sektörde kadınların daha çok yer alması gerektiğini çok daha güçlü bir şekilde savunuyorum” ifadelerini kullandı.   

2025 yılı hedefleri

2025 yılı için hedeflerinden ve beklentilerinden bahseden Şengezer, “Ange Assistance olarak yıllardır oturmuş ve güven veren bir hizmet yapısına sahibiz. 2025 yılı için temel amacımız, bu sağlam yapıyı daha da rafine etmek ve değişen ihtiyaçlara hızlı adapte olabilecek esnekliği korumak. Servis kalitemizi artırmaktan ziyade, zaten yüksek olan bu kaliteyi sürdürülebilir ve daha erişilebilir hale getirmeye odaklanıyoruz. Bu yıl odaklandığımız önemli konulardan biri, yurt dışındaki çözüm ortaklarımızla olan iş birliğimizi güçlendirmek. Türkiye’deki liman operasyonlarımızla entegre çalışan bu ağ, operasyonel anlamda daha güçlü ve koordineli bir yapı kurmamıza olanak sağlıyor. Ekip yapımızı da bu doğrultuda geliştiriyor, özellikle sahada daha hızlı aksiyon alabilecek profesyonellerle büyüyoruz” açıklamasını yaptı. 

Kaynak: 7DENİZ DERGİSİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —