CRUISE ROTALARI 30.05.2024 10:27:00 0

Şangay, Uluslararası Kruvaziyer Festivaline ev sahipliği yapacak

Şangay iki hafta sürecek olan Uluslararası Kruvaziyer Festivaline ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Şangay, Uluslararası Kruvaziyer Festivaline ev sahipliği yapacak

Şangay ilk kez bir Uluslararası Kruvaziyer Festivaline ev sahipliği yapacak. İki hafta sürecek olan etkinlik 2024 yılının ağustos ayı başında başlayacak.

Festival kısa bir süre önce Şangay Belediyesi Kültür ve Turizm Bürosu Müdür Yardımcısı Jin Lei tarafından duyuruldu.

Xinmin Evening News tarafından bildirildiği üzere, etkinlikte kaptan karşılama partilerinin yanı sıra potansiyel konukların kruvaziyer tatilleri hakkında daha fazla bilgi edinebilecekleri geleneksel bir kruvaziyer gösterisi de yer alacak.

Lei, Şangay'ın ayrıca uluslararası yolcu gemilerinde bulunan golf, sörf ve e-spor etkinliklerini çoğaltmayı ve uluslararası kültürel sergiler düzenlemeyi planladığını söyledi.

Lei, ana limanın kruvaziyer sektöründe olumlu bir dönem yaşamasıyla birlikte festivalin genişleme stratejisinin bir parçası olduğunu da sözlerine ekledi.

Şangay ileriye dönük olarak kruvaziyer ürünlerini yenilemeyi, yerel güzergahları geliştirmeyi ve nihayetinde daha fazla yolcu çekmeyi planlıyor.

2024 yılında 1,4 milyondan fazla misafir ve yaklaşık 190 geri dönüş seferi bekleyen Şangay, pazarda “bir sonraki adımı” atmayı hedefliyor.

Lei, Xinmin Evening News'e verdiği demeçte, stratejinin transit seferler için daha fazla uluslararası gemi çekmeyi içerdiğini söyledi.

Lei, stratejinin önemli bir parçasının da Çin'in kruvaziyer sektörüne yönelik vize politikalarını iyi kullanmak olduğunu söyledi.

Kruvaziyer yolcuları 144 saatlik transit geçiş muafiyetinden ve 15 günlük kruvaziyer vizesi muafiyetinden yararlanarak Şangay'a daha kolay gelebilecekler.

Ana liman ayrıca pazardaki konumunu güçlendirmek ve faaliyetlerin yüksek kalitede gelişimini teşvik etmek için sektör oyuncularıyla işbirliği yapmayı planlıyor.

2024 yılında Şangay, MSC Cruises ve Royal Caribbean International olmak üzere iki uluslararası markayı yeniden ağırladı.

Limanda ayrıca Blue Dream Cruises ve Adora Cruises gibi yerel operatörler de yeni gemilerin gelişi ve ek seferlerle faaliyetlerini artırdı.