DÜNYADAN 6.04.2022 09:23:00 0

Rusya’da yurt içi tur satışları patladı

Business FM’in görüştüğü “Vokrug Svet” adlı turizm şirketinin iş geliştirme müdürü Aleksandr Gagarin, yurt içi tur satışlarında yüksek talep yaşandığını söyledi.

Rusya’da yurt içi tur satışları patladı

Business FM’in görüştüğü “Vokrug Svet” adlı turizm şirketinin iş geliştirme müdürü Aleksandr Gagarin, “Yurt içi tur satışlarında artışı hissettik ve çok minnettarız” dedi.

İç turizmde yüksek talebe karşın, yurt dışı destinasyonlarına ilginin büyük ölçüde azaldığı Rusya’da, yerli turizmi teşvik için uygulanan cashback (para iadesi) uygulamasının sonlandırıldığı açıklandı.

Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm), turistlere ödedikleri paranın bir kısmını nakit olarak iade edilmesi (cashback) uygulamasına son verildiğini duyurdu.

Nisan sonuna kadar devam etmesi beklenen uygulamadan şu ana kadar 500 bin kişinin yaralandığı, casback ile satışların geçen yıla göre beş kat arttığı belirtildi.

Business FM’in görüştüğü “Vokrug Svet” adlı turizm şirketinin iş geliştirme müdürü Aleksandr Gagarin, “Satışlarda artışı hissettik ve çok minnettarız. Program çok etkili oldu. Artık yurt dışı turlar zaten neredeyse imkansızlaştığı için devamının anlamı kalmadı” dedi.

Rusya içi turlarda yüzde 20 cashback ile satın alım imkanından 9 Nisan tarihine kadar yararlanılabilecek.

Tur operatörlerinin verilerine göre, Rusya içinde en popüler destinasyonların başında Vladimir, Suzdal, Yaroslav, Baykal, St.Petersburg, Kaliningrad ve Krasnodar geliyor.

Rusya’da geçen şubat ayı sonunda yurt içi tur satışlarının yüzde 30-35 düşmesi üzerine cashback uygulaması başlatılmıştı. 

THE CRUISE LIFE