Royal Caribbean Kızıldeniz ve Asya seferlerini iptal etti

Voyager of the Seas gemisiyle Kasım 2025'te Orta Doğu ve Asya'ya yapılması planlanan iki seyahatin iptal edildiği bildirildi.

CRUISE ROTALARI 8.10.2024 16:57:00 0
Royal Caribbean Kızıldeniz ve Asya seferlerini iptal etti

Royal Caribbean International, Voyager of the Seas gemisiyle Kasım 2025'te Orta Doğu ve Asya'ya yapılması planlanan iki seyahati iptal etti.

Rezervasyon yaptıran konuklara gönderilen açıklamaya göre, seferler Kızıldeniz bölgesindeki huzursuzluktan kaçınmak için yeniden düzenlendi.

Şirket tüm seçenekleri değerlendirdikten sonra 3 Kasım ve 17 Kasım 2025 tarihli seferleri iptal ederek konuklarına alternatif seçenekler sunmaya karar verdi.

Akdeniz'den Avustralya'ya yeniden konumlanan Voyager of the Seas'in 3 Kasım 2025'te Orta Doğu'ya 14 gecelik bir sefer düzenlemesi planlanıyordu.

Civitavecchia'dan Dubai'ye uzanan bu yeniden konumlandırma seferinde İtalya, Yunanistan, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin yanı sıra Süveyş Kanalı da ziyaret edilecekti.

3.430 misafir kapasiteli geminin daha sonra 17 Kasım 2025'te Dubai'den Singapur'a 14 gecelik bir seyir yapması planlandı.

Hint Okyanusu ve Güneydoğu Asya'yı kapsayan güzergâh Hindistan, Tayland ve Malezya'daki uğrak limanlarına yapılacak ziyaretlerle vurgulanacaktı.

Royal Caribbean'dan yapılan açıklamada, “Yolculuğunuzu planlamak için harcadığınız zaman ve çaba bizim için önemlidir ve verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. Bizimle geçirdiğiniz zamanın her yönü keyifli olmalıdır, bu nedenle sizin ve grubunuzdakiler için işe yarayacağını umduğumuz bazı alternatif seçenekleri bir araya getirdik” denildi.

Yolcular, rezervasyonları için ödedikleri ücretin tamamının iade edilmesini tercih etmenin yanı sıra, rezervasyonlarını başka bir Royal Caribbean International seferine aktarmayı da seçebilecekler.

Açıklamaya göre, şirket iade edilmeyen depozito değişiklik ücretlerinden feragat edecek, ancak misafirler gemi seyahati ücretleri, vergiler, ücretler, bahşişler ve gemi yolculuğu ücreti dışındaki diğer kalemlerdeki fiyat farkından sorumlu olacağı belirtildi.

Ayrıca daha önce Voyager of the Seas gemisiyle 3 Kasım 2025 tarihinde yola çıkması planlanan yolcular da rezervasyonlarını Odyssey of the Seas gemisiyle trans-Atlantik geçişine aktarabilecekler.

Civitavecchia'dan Cape Liberty'ye 22 Ekim 2025 tarihinde hareket edecek olan 14 gecelik gemi seyahati İtalya, İspanya, Portekiz ve Birleşik Krallık'ta destinasyonlar içeriyor.

Konukların kamara kategorisi fiyatı ya orijinal seyir ücretinde korunacak ya da daha düşükse mevcut seyir ücretine indirilecek.

Benzer bir durumda, 17 Kasım 2025 tarihinde Voyager of the Seas gemisine binecek olan yolcular, rezervasyonlarını hiçbir ek ücret ödemeden Allure of the Seas gemisindeki 13 gecelik trans-Atlantik geçişine aktarabilecekler.

Bu gemi 26 Ekim 2025 tarihinde Barselona'dan Fort Lauderdale'e hareket edecek ve İspanya'da üç limana uğrayacak.

Şirketten yapılan açıklamada, bu durumda gemi seyahati ücretlerinin yeni gemi seyahatine göre ayarlanacağı veya sefer gecelerindeki değişiklik için orantılanacağı ve fazla olan ücretlerin ise iade edileceği belirtildi.