MAVİ TUR 8.05.2024 09:36:00 0

Princess Cruises yolcularına 2026'daki tam güneş tutulmasını yerinde izleme fırsatı

Princess Cruises, misafirlerini 12 Ağustos 2026'da Sky Princess gemisinde seyrederken bir sonraki tam güneş tutulmasına tanık olmaya davet ediyor.

Princess Cruises yolcularına 2026

Sky Princess, 8 Ağustos 2026'da Southampton'dan 14 günlük bir Akdeniz gezisi için ayrılacak ve gemi denizdeyken İspanya açıklarında tam güneş tutulmasını izleyecek.

Princess Cruises Yönetim Kurulu Başkanı John Padgett, "Tam güneş tutulmasını görmenin en iyi yolu yolcu gemisidir ve yakın zamanda Discovery Princess ve Emerald Princess'te bu nadir olayı deneyimleyen misafirlerimiz adeta büyülendiler. Misafirlerimizin gemiye gelmelerini, rahatlamalarını ve diğer tutulma meraklılarıyla tanışmalarını kolaylaştırıyoruz. Bu gerçekten özel bir fırsat" dedi.

Tam tutulmanın iki dakika 18 saniyesi boyunca yolcular Princess güvenlik gözlükleriyle üst güvertede toplanıp gözlem yapabilecekler. Yolcular ayrıca astronomi uzmanlarından konferanslar, temalı ikramlar ve içecekler, güneş sistemi trivia ve daha fazlasının tadını çıkaracaklar.

Tam Tutulma Sky Princess Seyahati 23 Mayıs 2024'te kişi başı 2.199 dolardan başlayan fiyatlarla satışa çıkıyor. Uğrak limanları arasında Cherbourg, Fransa; Bilbao, İspanya; Malaga, İspanya; Cartagena, İspanya; Cebelitarık; Lizbon, Portekiz ve La Coruña, İspanya yer alıyor.

Padgett, "Son güneş tutulması yolculuklarımız tamamen tükendi, bu nedenle ilgilenen konuklarımız 23 Mayıs'ta açılır açılmaz bu Sky Princess yolculuğuna rezervasyon yaptırmalıdır. Bu gerçekten unutulmayacak bir deneyim olacak" diye konuştu.

14 günlük Akdeniz gezisi 8-22 Ağustos 2026 tarihlerinde Southampton'dan (Londra) gidiş-dönüş olarak gerçekleşecek ve aşağıdakiler dâhil yedi tarihi ve hareketli limanı ziyaret edecek:

Cherbourg, Fransa - Sanat ve tarih müzeleri, bazilikası, Ravalet Kalesi ve Cité de la Mer denizcilik müzesiyle Fransa'nın en büyük limanlarından biri.

Bilbao, İspanya - İspanya'nın kuzeyinde yer alan Bilbao, yeşil dağlarla çevrilidir ve gökdelenlerle dolu şehir merkeziyle Bask Bölgesi'nin fiili başkentidir. Frank Gehry tarafından tasarlanan Bilbao Guggenheim Müzesi ile ünlü.

Malaga, İspanya - Picasso'nun doğum yeri olarak ünlü ve İspanya'nın Costa del Sol'una açılan kapı olarak bilinen Malaga, sıcak tatil havasını Endülüs'ün ruhuyla birleştiriyor.

Kartaca, İspanya - MÖ 220 civarında Kartacalılar tarafından kurulan şehir, Roma döneminde büyük bir gelişme gösterdi. Pek çok Roma kalıntısı arasında M.Ö. 1. yüzyıldan kalma bir tiyatro ile duvar resimleri ve mozaiklerle dolu bir villa olan Casa de la Fortuna yer alıyor.

Cebelitarık - Bu Britanya Denizaşırı Bölgesi ve burnu, İspanya'nın güney kıyısında yer alıyor. 1.398 metrelik kireçtaşı sırtı olan Cebelitarık Kayası hâkimdir.

Lizbon, Portekiz - Portekiz'in başkenti ve en büyük şehri olan Lizbon, Avrupa anakarasının en batıdaki başkentidir ve Atlantik kıyısındaki tek başkenttir.

La Coruña, İspanya - Kuzeybatı İspanya'nın Galiçya bölgesinde, panoramik kıyı manzaralarına sahip Roma deniz feneri Herkül Kulesi ile tanınır.