CRUISE ROTALARI 23.05.2024 11:24:00 0

Norwegian Cruise Line Asya-Pasifik’teki operasyonlarını genişletiyor

Norwegian Cruise Line (NCL), Asya-Pasifik, Avustralya ve Yeni Zelanda bölgelerinde 30'dan fazla yeni güzergah sunarak önemli bir genişleme gerçekleştirdiğini duyurdu.

Norwegian Cruise Line Asya-Pasifik’teki operasyonlarını genişletiyor

Norwegian Cruise Line (NCL), Asya-Pasifik, Avustralya ve Yeni Zelanda bölgelerinde 30'dan fazla yeni güzergah sunuyor. Eylül 2024'ten Mart 2026'ya kadar yaklaşık 90 sefer sunacak olan kruvaziyer hattı, bu alanda tarihinin en büyük seferini gerçekleştirecek.

Bu genişleme, 77.104 gros tonluk Norwegian Sky, 78.309 gros tonluk Norwegian Sun ve 75.904 gros tonluk Norwegian Spirit'in Asya-Pasifik pazarındaki ilk ziyaretlerine başlamasını içeriyor.

NCL Başkanı David J. Herrera, "Şirketimiz, konuklarımıza olağanüstü tatil deneyimleriyle dünyayı keşfetmeleri için daha fazla fırsat sunmaya kararlıdır. Ailemle birlikte Asya'da yaşamış biri olarak, buranın bu unutulmaz yerlerden biri olduğuna tanıklık edebilirim" dedi.

"Daha sürükleyici ve egzotik güzergahlara olan ilginin artmasıyla birlikte, sezonumuzu genişletmekten ve bölgedeki en çok aranan şehirlerin yanı sıra daha az keşfedilen şehirleri de keşfetmek isteyen gezginlere hitap etmek için ek gemiler sunmaktan heyecan duyuyoruz."

NCL'nin yeni güzergâhları, limanda ortalama 10 saat, 30'dan fazla geceleme ve Avustralya ve Japonya'da markaya yeni eklenen beş noktaya ziyaretler sunacak. Sezonda ilk kez yedi Büyük Set Resifi ve Güney Pasifik seyahati gerçekleştirilecek.

Yeni güzergâhlar 60'tan fazla destinasyonu kapsıyor

Norwegian Cruise Line, Cairns, Avustralya ve Lautoka, Fiji gibi yeni eklenenler de dahil olmak üzere 15 kalkış limanından seferlerle Asya-Pasifik bölgesinde bugüne kadar işlettiği en fazla gemiyi konuşlandıracak.

Diğer kalkış noktaları arasında Auckland, Yeni Zelanda; Bali (Benoa), Endonezya; Bangkok (Laem Chabang), Tayland; Manila, Filipinler; Papeete (Tahiti), Fransız Polinezyası; Seul (Incheon), Güney Kore; Singapur; Taipei (Keelung), Tayvan; Tokyo ve Yokohama, Japonya; ve Sidney ve Melbourne, Avustralya yer alıyor.

Yeni güzergâhlar 9 ila 19 gün arasında değişen sürelerde, 36 geceleme de dâhil olmak üzere 60'tan fazla destinasyonu ve kapsamlı liman konaklamalarını kapsıyor. Buna Endonezya'nın Bali ve Lembar (Lombok) kentlerinde ilk kez yapılacak bir geceleme de dâhil.

NCL'nin Asya'daki ilk yaz yolculukları bu programın bir parçası olacak. 2.032 yolcu kapasiteli Norwegian Spirit, 26 Mayıs 2024'te Tokyo'dan hareketle 10 günlük bir Japonya yolculuğuyla ilk seferine çıkacak.

Bunu takiben, Leo Sınıfı gemi Eylül 2024'ten Kasım 2025'e kadar Japonya ve Güneydoğu Asya'da 9 ila 15 günlük seferler sunacak. Varış noktaları arasında Japonya'da Himeji, Osaka, Tokyo ve Tokushima ile Hong Kong, Incheon, Taipei ve Bangkok yer alıyor.

Norwegian Spirit, Aralık 2025'ten Mart 2026'ya kadar Avustralya ve Yeni Zelanda arasında 11 ila 14 günlük yolculuklara çıkacak. Geminin uğrayacağı limanlar arasında Auckland, Tauranga, Napier, Wellington, Lyttelton, Marlborough (Picton) ve Dunedin (Port Chalmers), Yeni Zelanda'nın yanı sıra Melbourne, Eden, Portland, Adelaide, Kanguru Adası ve Syndey, Avustralya yer alacak. Gemi ayrıca Hobart, Tazmanya'yı da ziyaret edecek.

 Norwegian Sky Ocak 2025'te Asya pazarına girecek

Kruvaziyer hattının Sun Sınıfı gemilerinden 1.936 yolcu kapasiteli Norwegian Sun ise Avustralya'daki ilk seferini Aralık 2024'te gerçekleştirecek ve Avustralya ile Yeni Zelanda arasında 12 ila 15 günlük seferlerin yanı sıra Fransız Polinezyası'nda ada turları düzenleyecek. Avustralya seferleri Büyük Set Resifi'ne yeni güzergâhlar sunacak ve Yeni Kaledonya, Vanuatu ve Fiji'de birden fazla limana uğrayacak.

Yine 2.004 yolcu kapasiteli Sun Sınıfı bir gemi olan Norwegian Sky da Ocak 2025'te Asya pazarına girecek ve Mart 2025'e kadar belirli Japonya ve Güneydoğu Asya yolculukları sunacak.

Güneydoğu Asya güzergahları arasında Ko Samui ve Bangkok, Tayland; Ho Chi Minh City (Phu My), Vietnam; Muara, Brunei Darussalam; ve Kota Kinabalu ve Kuala Lumpur (Port Klang), Malezya yer almaktadır. Japonya uğrakları arasında Ishigaki, Naha, Miyakojima, Kyoto, Naze, Nagasaki ve Fiju Dağı (Shimizu) bulunuyor.

Norwegian Dawn 2026'da Asya hattına katılacak.

Yolcular ayrıca NCL'nin Auckland, Taipei, Singapur, Tokyo ve Sidney'deki Cruisetours'ları ile tatillerini uzatabilecekler.