CRUISE ROTALARI 14.06.2024 14:37:00 0

MSC'nin yeni lüks yolcu gemisi deniz denemelerini tamamladı

MSC Group'un lüks okyanus markası Explora Journeys, Explora II'nin deniz denemelerini başarıyla tamamlamasıyla yakında filosuna ikinci gemisini katmaya hazırlanıyor.

MSC

Ekim 2021'deki çelik kesiminden bu yana İtalya'daki Fincantieri tersanesinde yapımı devam eden MSC Group'un yeni gemisi Explora II son aşamalarına geldi. Geminin Akdeniz'deki ilk kruvaziyer sezonuna 11 Ağustos 2024 tarihinde başlaması öngörülüyor.

63.900 gros tonluk gemi, İtalya'nın Cenova kenti yakınlarındaki Sestri Ponente'de ileri çevre teknolojileriyle donatılmış olarak deniz testlerini tamamladı.

Bunlar arasında nitrojen oksit emisyonlarını %90 oranında azaltan Seçici Katalitik İndirgeme (SCR) sistemi, Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün (IMO) Baltık Standardını karşılayan gelişmiş bir atık su arıtma sistemi ve ABD Sahil Güvenlik onaylı bir balast suyu arıtma sistemi yer alıyor.

Sürdürülebilirliğe odaklanan gemi ayrıca limanda motor kullanımını en aza indirmek için gemiden karaya güç bağlantısı, son teknoloji geri dönüşüm ve katı atık yönetim sistemleri ve deniz yaşamını korumak için RINA Dolphin sertifikalı bir su altı gürültü azaltma sistemi ile donatıldı.
İlk kez 6 Eylül 2023'te suya indirilen Explora II, yakıt tüketimini azaltmak ve performansı artırmak için optimize edilmiş bir gövde tasarımına ve hidrodinamiğe de sahip.

Deniz denemeleri, geminin performansını, denize elverişliliğini ve tasarım özellikleri ile düzenleyici standartlara uygunluğunu değerlendirmek için yapılan bir dizi testten oluşuyor. Açık sularda gerçekleştirilen denemeler, geminin hızı, manevra kabiliyeti, dengesi ve güvenlik ekipmanlarının değerlendirilmesinin yanı sıra motor performansı, navigasyon sistemleri ve HVAC, sıhhi tesisat ve elektrik şebekeleri gibi operasyonel sistemlerin test edilmesini içeriyor.

MSC Group'un Kruvaziyer Bölümü İcra Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago, şirketin inşaatın ilerlemesinden duyduğu heyecanı dile getirdi. Vago şunları söyledi: "Explora I'in geçen yıl suya indirilmesi, konuklarımıza denizde eşsiz bir lüks deneyimi sunmak için uzun süredir devam eden bir aile hayalinin gerçekleşmesiydi. Explora II'nin deniz denemelerini başarıyla tamamlaması Explora yolculuğumuzdaki bir sonraki kilometre taşıdır."

Yine Fincantieri'de inşa edilen Explora III'ün 2026 yılında hizmete girmesi bekleniyor. Bu gemi filoda sıvılaştırılmış doğal gazla (LNG) çalışan ilk gemi olacak ve Explora Journey'in sürdürülebilirlik özelliklerini daha da geliştirecek.

Explora II lüks okyanus seyahatlerinde yeni standartlar belirlemeyi hedefliyor. Gemi 14 güverte ve 178.680 feet kare kamusal alana sahip olacak ve kişiselleştirilmiş hizmet sağlamak için yüksek bir misafir-alan oranı ve 1:1,25 ev sahibi-misafir oranı sunacak.

Gemide ayrıca, Owner's Residence'dan Ocean Grand Terrace Suites'e kadar çeşitli konaklama birimlerini kapsayan ortalama 452 feet kare büyüklüğünde 461 okyanus kenarı süit yer alacak.

Explora II'deki yemek seçenekleri arasında altı restoran ve 12 bar ve salonda 11 mutfak deneyimi yer alırken, sağlıklı yaşam tesislerinde hem kapalı hem de açık alanlar bulunacak. Spa alanında 9 bakım odası, bir güzellik salonu ve bir hidroterapi havuzu yer alacak.

Ayrıca, gemide yolculara biri açılır kapanır çatı altında olmak üzere birden fazla yüzme havuzu ve 64 özel kabana sunulacak.

Vago, "2024 yazında, seçici gezginler artık iki gemimizle hem Batı hem de Doğu Akdeniz'de özenle oluşturulmuş ve birleştirilebilir güzergahlarda seyahat etme, kolay erişim limanlarından kalkış yapma ve daha az seyahat edilen destinasyonlardaki gizli mücevherleri ortaya çıkarma fırsatına sahip olacaklar" dedi.

Explora II'nin açılış seferini 11 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirmesi planlanıyor. İspanya'nın Barselona kentinden hareket edecek olan 8 gecelik gemi, 19 Ağustos'ta İtalya'nın Civitavecchia (Roma) kentine varmadan önce İbiza, İspanya; Marsilya, Fransa; Monako ve Cenova, Portofino ve Porto Santo Stefano'ya uğrayacak.

922 yolcu kapasiteli gemi daha sonra Barselona ve Roma'daki ana limanlar arasında bir dizi sefere başlayacak. Lüks yolcu gemisi İtalya'da Siracusa, Portofino ve Trapani'ye; Sardinya'da Alghero ve Porto Cervo'ya; Korsika'da Ajaccio'ya; Tunus'ta Tunis'e; Fransa'da St Tropez'e ve Malta'da La Valletta'ya uğrayacak ve Akdeniz çevresinde daha küçük, daha az ziyaret edilen destinasyonlara uğrayacak.

MSC Group ilk gemisi Explora I'i Temmuz 2023'te Fincantieri'den teslim aldı. Gemi ilk seferini Ağustos 2023'te gerçekleştirdi. Gemi şu anda transatlantik bir yolculukla yaz için Akdeniz'e doğru yol alıyor ve 19 Haziran'da Barselona'ya varacak.