CRUISE ROTALARI 5.06.2024 14:39:00 0

MSC Opera hizmette 20 yılını tamamladı

MSC Opera kruvaziyeri 20 yıllık faaliyet süresini tamamlıyor.

MSC Opera hizmette 20 yılını tamamladı

MSC Opera bu ay MSC Cruises için 20 yıllık hizmet süresini tamamlıyor. Nazaire, Fransa'daki Chantiers de l'Atlantique tersanesinde inşa edilen 65.000 tonluk yolcu gemisi, 23 Mayıs 2004 tarihinde şirkete teslim edildi.

2003 yapımı MSC Lirica'nın kardeşi olan gemi, MSC Cruises için inşa edilen ikinci gemiydi ve Avrupa'da düzenlenen bir dizi açılış şenliğinin ardından hizmete girdi.

Kuzey Fransa'dan ayrıldıktan sonra, 2,160 misafir kapasiteli gemi İspanya'da Barselona'ya ve Fransa'da Marsilya'ya yelken açtı.

İtalya'ya vardığında, Napoli'de üç gün demirli kaldı ve burada MSC Cruises tarafından İtalyan Kanser Araştırmaları Derneği yararına düzenlenen bir galaya sahne oldu.

Şenlikler Roma limanı Civitavecchia'da devam etti ve Opera Cenova'ya hareket etmeden önce iki gün boyunca burada demirli kaldı.

26 Haziran 2004 tarihinde, MSC Cruises'un Avrupa'daki en büyük ana limanlarından biri olarak hizmet veren şehirde düzenlenen özel bir törenle gemiye nihayet ismi verildi.

Daha sonra şirketin tüm yeni gemilerinde rolünü tekrarlayacak olan Sophia Loren, MSC Opera'nın vaftiz annesi olarak görev yaptı.

Gemi bir gün sonra açılış seferine çıkarak Batı Akdeniz'deki ilk sezonunu başlattı.

Bölgede geçirdiği beş ayın ardından MSC Opera, Karayipler'deki kış sezonu öncesinde Kasım ayında Kuzey Amerika'ya yeniden konumlandı.

Fort Lauderdale'den gidiş-dönüş seferler yapan gemi, 2004-2005 kışının tamamı boyunca Batı ve Doğu Karayipler'e dönüşümlü seferler düzenledi.

MSC Opera, 2015 yılında kariyerinin en büyük tadilatını geçirdi; bu tadilat aynı zamanda geminin boyunun uzatılmasını ve kapasitesinin önemli ölçüde artırılmasını da içeriyordu.

İtalya'nın Palermo kentinde yapılan havuzlamanın ardından gemi ilave kabinler, yeni ortak alanlar ve 25 metrelik ilave bir bölümle ortaya çıktı.

MSC Opera, yirmi yıllık kariyeri boyunca Güney Amerika, Orta Doğu, Kuzey Avrupa, Atlantik Adaları ve Güney Afrika da dâhil olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerine seferler düzenledi.

Gemi 2024 yılında, kış için Kanarya Adaları'na yeniden konumlanmadan önce yazı Doğu Akdeniz'de geçirecek.