CRUISE ROTALARI 30.12.2021 11:37:00 0

Meksika'dan korona virüs çıkan gemilere yeşil ışık

Meksika, koronavirüs belirtisi bulunan yolcusu bulunan kruvaziyer gemilerinin ülke kıyılarına yanaşmasına izin vereceğini duyurdu.

Meksika

Meksika’a hükümet koronavirüs yolcusu olan kruvaziyer gemileri ile ilgili flaş bir karar aldı. Karar, Meksika'da iki limanın yolcuları arasında koronavirüslü kişilerin bulunduğu gemilerin karaya çıkmasına izin vermeyi reddetmesi sonrasında geldi.

Meksika Sağlık Bakanlığı, belirti göstermeyen yolcuların veya mürettebatın normal şekilde karaya çıkmasına müsaade edileceğini, belirtileri olan veya virüs testi pozitif çıkanların karantinaya alınacağını veya tıbbi bakım göreceğini bildirdi.

Pandeminin başlarında, korona virüse yakalanmış yolcuları bulunan bazı gemiler, yanaşmalarına izin verecek bir liman bulamadığı için haftalarca denizlerde dolaşmıştı.

Meksika, ziyaretçiler için seyahat kısıtlaması, test ve maske zorunluluğu uygulamayan ender ülkelerden biri. Hükümet, bu tür önlemlerin turizm gelirlerine zarar vereceğini savunuyor. Ülkede Kovid-19 nedeniyle yaklaşık 460 bin kişi hayatını kaybetti.

THE CRUISE LIFE