CRUISE GURME 11.12.2017 11:26:55 0

Lüks restoranın bir tek masası var

Kaliforniya`nın Los Altos bölgesinde bulunan `Hiroshi` adlı restoran alışılmışlardan çok farklı. Restoranda sadece sekiz kişilik bir masa bulunuyor. Yalnızca rezervasyonla çalışan restoranın kapısında zengin isimler sıraya giriyor. İşte Hiroshi restoranıy

Lüks restoranın bir tek masası var

Kaliforniya`nın Los Altos bölgesindeki bir plazada bulunan Hiroshi isimli restoran zenginleri kuyrukta bekletiyor. Mark Zuckerberg, Sergey Brin gibi sayılı zenginlerin tercih ettiği mekân Steve Jobs`un da gözdelerindenmiş. Peki olayı ne?


Hiroshi`de ilk dikkati çeken kapıdaki "sadece rezervasyonla açılır" ibaresi. Herhangi bir çalışma saati aralığı da belirtilmemiş. 


Konukları restoranın genel müdürü Kevin Biggerstaff karşılıyor. 800 yıllık keyaki ağacından yapılan el işlemesi, yekpare masaya 10 kişiyle mekana taşınmış. Loş bir ışıkla aydınlatılıyor.


2016 yılında bir iş seyahati için Bay Area`ya gelen restoranın şefi ve sahibi Hirosihi Kimura, Silikon Vadisi`nin en zenginlerine hizmet vermek için yer aramaya başlamış ve Los Altos`ta karar kılmış.


Hiroshi Kimura mekana öğlen saatlerinde geliyor ve akşamın möünüsünü hazırlamaya başlıyor. Kişi başı tadım mönüsü adam başı 395 dolar ancak fiyatlar içki ve vergilerle 500 - 600 dolara (2100 TL) çıkıyor. Kaç kişi gelirseniz gelin 8 kişilik fiyatı ödemek zorundasınız.


10 tabaktan oluşan mönü her gün değişiyor. Fotoğrafta sunulan dömiglas sosta hazırlanan derin kızartılmış etin ğu tonkatsu sandviç.


Hiroshi Kimura ve Fransız mutfağı eğitimi alan yardımcısı basit, minimalist ancak tabaklar hazırlayıp sunmayı tercih ediyor. Tıpkı sömen noodle ve havyardan oluşan bu yemekte ğu gibi ancak uzmanlığı et.


Wagyu ismi verilen ve dünyanın en lezzeti olarak gösterilen bu mermer dokulu, yağlı bonfilelere 40 yılını adadığını belirten ve 16 yaşından beri çalışan Hiroshi Kimura işinde mükemmel ğunu düşünüyor.


Geldiği yere göre Kobe de denilen ve dünyanın en pahalı etlerinden olan Wagyu bonfilelerinin 220 gramı piyasada 165 dolar civarından satılıyor. Kemiksiz pirzolası ise 280 dolar.

Wagyu etler her hafta Japonya`dan buzla paketlenerek kargolanıyor ve üzerinde orijinallik sertifikası bulunuyor. Zira bu etlerin kaynağı olan Kobe sığırının Japonya dışına çıkışı yasak.


Hiroshi Kimura, etleri nasıl hazırladığını ve pişirmedeki püf noktaları açıklamıyor ancak Hibachi ismi verilen, 450 - 650 derece ısıya çıkabilen geleneksel bir Japon ızgarasında, kömür ateşi kullandığı sır değil.

Wagyu, ince dilimlenmiş geliyor. Değerli tabağın çizilmemesi için ince bir hasırın üzerinde servis ediliyor. Üzerine herhangi bir aroması olmayan altın serpilmiş etin yanında beyaz kuşkonmaz ve ponzu sos.


Şefin kullandığı hibachi ızgaraların bir minyatürü de etini daha fazla pişirmek ya da ısıtmak isteyenler için masalara konulmuş.

Haziran ayında açılan restoran isim vermese de Google, Apple ve Oracle gibi milyarlarca dolarlık şirketlerin üst düzey yöneticilerini ağırlıyor.


Hawaii yağmur ormanlarının büyük bir resminin ğu duvarda misafirlerin yemek esnasında sunum yapabilmesi için büyük ekran bir TV de var. 


İçecek olan Hawaii`nin özel mineralli maden suyunun yanı sıra Japon sakesi ve şarap seçenekleri sunuluyor. İçecek menüsü sadece iPad ile okunabiliyor. 


Hiroshi`nin tuvaleti bile aşırı lüks, daha ziyade spa konforu sunuyor. 10 bin dolarlık Toto marka uzaktan kumandalı bidet ve kurutucu kullanılmış.


Akşamın sonunda konuklar yemedikleri etleri eve götürebiliyorlar. 


Restoran ve yemek severlerin buluştuğu Yelp ismindeki sosyal medya platformunda bir müşterinin ödediği hesap. 10 bin liradan fazla ödenen yemek için `mükemmel` yorumu yapılmış.