DÜNYADAN 26.02.2024 12:42:00 0

Kruvaziyerde salgın alarmı: Gemi limana yanaştırılmadı

Mauritius, Norwegıan Dawn adlı yolcu gemisinin yanaşmasını, gemideki bazı yolcuların hasta olduğunun bildirilmesinin ardından sağlık endişelerini gerekçe göstererek engelledi.

Kruvaziyerde salgın alarmı: Gemi limana yanaştırılmadı

Mauritius, Norwegıan Dawn adlı yolcu gemisinin yanaşmasını, gemideki bazı yolcuların hasta olduğunun bildirilmesinin ardından sağlık endişelerini gerekçe göstererek engelledi.

Mauritius Liman Başkanlığı pazar günü yaptığı açıklamada, Norwegian Cruise Line Holdings'e ait bir geminin hastalık riski taşıdığı gerekçesiyle limanlarına yanaşmasını durdurduğunu ve gemide izolasyon altında bulunan yaklaşık 15 yolcudan numune aldığını bildirdi.

Mauritius Liman Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Norwegian Dawn (NCLH.N), gemisinin pazar günü Port Louis'e yanaşmasının planlandığı ancak Reunion Adası'na gitmediği için Port Louis'e bir gün erken vardığı belirtildi.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, yolcu gemisinin iskeleye girişine izin verilmemesi kararının herhangi bir sağlık riskini önlemek amacıyla alındığı belirtildi.

Liman Başkanlığı yetkilisi, "Yolcuların ve bir bütün olarak ülkenin sağlık ve güvenliği yetkililer için son derece önemlidir" diyerek sağlık riskinin niteliği hakkında herhangi bir ayrıntı vermedi.

ABD merkezli Norwegian Cruise Line'ın bir sözcüsü yaptığı açıklamada, geminin 13 Şubat'ta Güney Afrika'ya yaptığı seyahat sırasında bazı yolcuların mideyle ilgili hafif rahatsızlık belirtileri yaşadığını söyledi.

Sözcü, Port Louis'e vardıklarında, gemi yönetiminin önlemlerin yerinde olduğundan ve gemideki herkesin iyi olduğundan emin olmak için Mauritius yetkilileriyle birlikte çalıştığını açıkladı.

Liman başkanlığı test sonuçlarının 48 saat içinde belli olacağını bildirdi.

Gemide 2,184 yolcu ve 1,026 mürettebat bulunuyor. Liman başkanlığı, bunlardan yaklaşık 2,000 yolcunun seyahatlerini tamamladıktan sonra Port Louis'de karaya çıkacağını, 2,279 yeni yolcunun ise gemiye binmesinin beklendiğini söyledi.

Yapılan açıklamada, "Bugün 'Norwegian Dawn' gemisine binerek Mauritius'tan gemi yolculuğuna başlayacak olan yolcular, potansiyel sağlık riskleri nedeniyle bunu yapamayacaklar" denildi. Norwegian Cruise Line sözcüsü, gemiden inecek ya da gemiye katılacak olanların bunu 27 Şubat'ta yapacaklarını ifade etti.

Kaynak: Reuters