Kruvaziyer rotaları Arap Körfezi’ne kayıyor

Türkiye kruvaziyer pazarı, kış sezonuna yeniliklerle giriyor. Rotada Arap Körfezi var. Dubai başta olmak üzere yarımadayı gemiyle keşfetmek isteyenler İstanbul’dan uçağa binerek Dubai’de cruise turuna katılabilecek.

CRUISE ROTALARI 9.10.2024 12:22:00 0
Kruvaziyer rotaları Arap Körfezi’ne kayıyor

Türk gezginler cruise yolculuklarını Yunan Adaları turları ile keşfetmiş, sevmişti. Kapıda vize kolaylığı ve yakınlığı gibi nedenlerle tercih edilen bu destinasyon; son yıllarda kruvaziyere olan talebi de artırmıştı. Şimdi Türkiye kruvaziyer pazarı gezginleri yeni bir rotayla tanıştırmaya hazırlanıyor: Arap Körfezi. Arap Körfezi’ndeki cruise turlarına katılmak için artık başka ülkelere gitmeye gerek kalmayacak. Arap Yarımadası programlarına odaklanan kruvaziyer markalarından Celestyal, uçaklı cruise paketlerini gezginlere açtı. Bölgenin önde gelen havayolları ile işbirliği yapan Celestyal, Journey gemisiyle gerçekleştireceği Arap Körfezi turlarına kasım ayında başlayacak. İstanbul uçuşuyla Dubai’den hareket edecek 7 gecelik cruise turlarının durakları Khasab, Sir Bani Yas, Abu Dabi, Doha ve Bahreyn olacak.

Cruise seyahatinin 4 mevsim olduğuna dikkat çeken Celestyal Türkiye Direktörü Özgü Alnıtemiz, cruise'u yine sıcak iklimlere taşıyacaklarını kaydederek Arap Körfezi programını şöyle anlattı: ‘’Cruise dünyada da ülkemizde de yükselişte, yolcular artıyor. Yeni destinasyonlar ekleniyor. Türkiye’de cruise’u ilk kez Yunan Adaları turlarıyla ve bizim gemilerimizde deneyimleyenlerin oranı yüzde 77. Biz şimdi özellikle bu kitleyi yepyeni bir destinasyona taşımayı hedefliyoruz. Arap Yarımadası iklimi nedeniyle sonbahar kış mevsiminde en ideal rotalardan. Bölgenin iki önemli havayolu ile işbirliği yaparak uçaklı cruise paketleri hazırladık. Uçak biletleri, gemide yemek ve konaklama, yemeklerde alınan içecekler ve 1 kara turunun dahil olduğu 7 gecelik tur paketlerimiz yüksek sezonda yurt içinde yapacağınız tatilden çok daha uyguna geliyor, 899 eurodan başlıyor. Bu nedenle yaz tatilini yapamamışlar için de bir fırsat. Ayrıca vize zorlukları nedeniyle yazın istediği yurt dışı planlarını gerçekleştiremeyenler için de altını çizelim, kolay vize alınan bir bölge. Hem de yeni ülkeler ve kültürler keşfetmeye olanak sunuyor.

“Düne, yarına, bugüne dair çok yönlü bir perspektif sunuyor”

Bölgenin tüm güzelliklerine zaman ayırmak mümkün olacak, deneyim odaklı bir cruise programı. Bölge coğrafyasını, doğasını keşfetmek, ihtişamlı mimarisine, teknoloji ve futurism duraklarına odaklanmak, geleneklerini izlemek gibi kapsamlı bir program. Bölge düne, bugüne ve yarına dair çok yönlü bir perspektif sunuyor. Çölde safari, şehrin simgelerini keşif, Kızıldeniz’de dalışın yanı sıra Dubai Alışveriş Festivali ve Noel pazarlarını da kapsayacak şekilde planlandı. Yerli turistin bu avantajları iyi değerlendireceğine ve ilgi göstereceğine kuşkum yok.’’

Özgü Alnıtemiz uçaklı cruise paketleriyle sadece Türkiye kruvaziyerinde değil bölgede de bir hareket yaratacaklarını belirterek şunları söyledi: ‘’İstanbul bir hub aynı zamanda. Bu programlarla sadece ülkemizde değil bölgede de, Türki cumhuriyetlerde de cruise’a ilgi çekmeyi hedefliyoruz. Bir kruvaziyer operasyonu sadece cruise tur paketinden ibaret değildir, gelen bir cruise turisti öncesi ve sonrası konaklamaları ile ekonomimize de önemli katma değer sağlar. Kış cruise’unun en iyi destinasyonlarından biri olan Arap Körfezi’ne ilgiyi turlarımıza ve Türkiye pazarına çekmeyi hedefliyoruz.’’

THE CRUISE LIFE