Nebyan Doğal, Karadeniz?de doğal hayvancılıkla yetiştirdikleri endemik bitkilerle beslenen hayvanlarının mükemmel lezzetini soğuk hava zincirini bozmadan frigofirik arabalarla Bodrum, Göcek ve Çeşme?de teknenize ya da evinize kadar getiriyor.
Samsun?da Şahinkaya Soğuksu yaylasında
dedelerininyüzyıllardır geleneksel hayvancılıkla yetiştirdiğihayvanların etinin
doğallığı, saflığı ve lezzetini insanlarla tanıştırma düşüncesiyle ortaya çıkan
Nebyan Doğal;Bafra Delta Ovasından, Tokat, Ordu, Samsun, Giresun Karagöl
Yaylası?na kadar farklı yaylalarda yerel üreticilerle beraber
çalışarakdoğallıktan ödün vermeden geleneksel hayvancılık ve yaylacılık
kültürünü yaşatıyor.
Nebyan Doğal yaylalarında geleneksel yaylacılık usulü ile
yetiştirilen hayvanlarhiç suni yem yemiyor. Bahar ve yazları yaylalarda
yayılarak doğal florada bulunan otlarla besleniyor. Kışları ise, kuzuları yazın
biçip kurutulan yayla otlarıyla besleniyor. Nebyan Doğal Et, etlerin doğallığını
düzenli olarak laboratuarda yaptırdığı analizlerle denetliyor.Antibiyotik ve
GDO bulunmayan ürünlerin tarama test sonuçlarını ise müşterileriyle paylaşıyor.
Nebyan Doğal, doğallık ve lezzeti online sipariş ile soğuk
hava zincirini bozmadan kapıya getiriyor. "Sıfır ziyan" anlayışı ile
hizmet veren Nebyan Doğal online sipariş sitesinde, kuzu ve dana pirzola,
kıyma, bonfile, kuşbaşı, gerdan, sakatat ve kemiğin yanı sıra bebek, sporcu ve
Gaps diyeti vb. özel paketleri de bulunuyor. İşinde usta ve tecrübeli kasaplar
ile müşterilerin tüm özel taleplerine en iyi şekilde cevap verilirken, alerjisi
olan müşteriler düşünülerek dana kuzu etlerinin ayrı ayrı işlenmesine özen
gösteriliyor. Sipariş alınan etler sinirsiz, zarsız, isteğe göre yağsız şekilde
teslim ediliyor. Ayrıca ?mutfak? bölümünde birbirinden lezzetli tarifler ve et
pişirme bilgileri de bulunuyor.
ÖZLENEN DOĞAL (KATKISIZ) SUCUK NEBYAN DOĞAL...
Nebyan Doğal geleneksel hayvancılık yöntemleriyle hazırlanan
kuzu ve dana etlerine fermente sucuğu da ekledi. İçinde hiçbir katkı maddesi
olmadan %100 doğal etten üretilen sucuklar bir tıkla iftar sofralarını
süsleyecek.
Türk mutfağının geleneksel lezzeti; kahvaltıların,
pikniklerin, davetlerin vazgeçilmez lezzeti sucuk Nebyan Doğal tarafından %100
katkısız ve geleneksel yöntemlerle üretilmeye başlandı. İnsanlığın en eski gıda
koruma yöntemlerinden olan fermantasyon yöntemi ile geleneksel biçimde üretilen
sucuklarda insan sağlığı için büyük tehlike sunan koruyucu kimyasallara;
nitrat, nitritve başka hiçbir katkı maddesi bulunmuyor. Asılarak kurutulan sucuklar, ısıl işlem
görmeden kendi organik süreçlerinde fermente oluyor. Kuzu, acısız dana ve kuzu,
acılı dana ve kuzu olmak üzere üç farklı çeşidi bulunuyor.
Dünya Çapındaki Lezzet Karayaka Kuzusu
Orta Karadeniz Bölgesine ait endemik bir tür olan Karayaka
koyunu; yağı kuyrukta birikmeden vücuduna eşit şekilde yayılan, et verimi
yüksek dünyadaki en lezzetli ırklardan biri olarak biliniyor. Yayla
koşullarından başka ortamlarda hayatını sürdüremeyen Karayaka kuzusunun
saflığını koruyarak bölgede varlığını sürdürmesi ve bilinirliğinin artması için
SlowFood ile ortak çalışmalar yapılıyor.