CRUISE GURME 9.06.2017 15:01:33 0

Kekik kokulu yaylalardan gelen Nebyan doğal et

Nebyan Doğal, Karadeniz?de doğal hayvancılıkla yetiştirdikleri endemik bitkilerle beslenen hayvanlarının mükemmel lezzetini soğuk hava zincirini bozmadan frigofirik arabalarla Bodrum, Göcek ve Çeşme?de teknenize ya da evinize kadar getiriyor.

Kekik kokulu yaylalardan gelen Nebyan doğal et

Samsun?da Şahinkaya Soğuksu yaylasında dedelerininyüzyıllardır geleneksel hayvancılıkla yetiştirdiğihayvanların etinin doğallığı, saflığı ve lezzetini insanlarla tanıştırma düşüncesiyle ortaya çıkan Nebyan Doğal;Bafra Delta Ovasından, Tokat, Ordu, Samsun, Giresun Karagöl Yaylası?na kadar farklı yaylalarda yerel üreticilerle beraber çalışarakdoğallıktan ödün vermeden geleneksel hayvancılık ve yaylacılık kültürünü yaşatıyor.

Nebyan Doğal yaylalarında geleneksel yaylacılık usulü ile yetiştirilen hayvanlarhiç suni yem yemiyor. Bahar ve yazları yaylalarda yayılarak doğal florada bulunan otlarla besleniyor. Kışları ise, kuzuları yazın biçip kurutulan yayla otlarıyla besleniyor. Nebyan Doğal Et, etlerin doğallığını düzenli olarak laboratuarda yaptırdığı analizlerle denetliyor.Antibiyotik ve GDO bulunmayan ürünlerin tarama test sonuçlarını ise müşterileriyle paylaşıyor.

Nebyan Doğal, doğallık ve lezzeti online sipariş ile soğuk hava zincirini bozmadan kapıya getiriyor. "Sıfır ziyan" anlayışı ile hizmet veren Nebyan Doğal online sipariş sitesinde, kuzu ve dana pirzola, kıyma, bonfile, kuşbaşı, gerdan, sakatat ve kemiğin yanı sıra bebek, sporcu ve Gaps diyeti vb. özel paketleri de bulunuyor. İşinde usta ve tecrübeli kasaplar ile müşterilerin tüm özel taleplerine en iyi şekilde cevap verilirken, alerjisi olan müşteriler düşünülerek dana kuzu etlerinin ayrı ayrı işlenmesine özen gösteriliyor. Sipariş alınan etler sinirsiz, zarsız, isteğe göre yağsız şekilde teslim ediliyor. Ayrıca ?mutfak? bölümünde birbirinden lezzetli tarifler ve et pişirme bilgileri de bulunuyor.

ÖZLENEN DOĞAL (KATKISIZ) SUCUK NEBYAN DOĞAL...

Nebyan Doğal geleneksel hayvancılık yöntemleriyle hazırlanan kuzu ve dana etlerine fermente sucuğu da ekledi. İçinde hiçbir katkı maddesi olmadan %100 doğal etten üretilen sucuklar bir tıkla iftar sofralarını süsleyecek.

Türk mutfağının geleneksel lezzeti; kahvaltıların, pikniklerin, davetlerin vazgeçilmez lezzeti sucuk Nebyan Doğal tarafından %100 katkısız ve geleneksel yöntemlerle üretilmeye başlandı. İnsanlığın en eski gıda koruma yöntemlerinden olan fermantasyon yöntemi ile geleneksel biçimde üretilen sucuklarda insan sağlığı için büyük tehlike sunan koruyucu kimyasallara; nitrat, nitritve başka hiçbir katkı maddesi bulunmuyor.  Asılarak kurutulan sucuklar, ısıl işlem görmeden kendi organik süreçlerinde fermente oluyor. Kuzu, acısız dana ve kuzu, acılı dana ve kuzu olmak üzere üç farklı çeşidi bulunuyor.

Dünya Çapındaki Lezzet Karayaka Kuzusu

Orta Karadeniz Bölgesine ait endemik bir tür olan Karayaka koyunu; yağı kuyrukta birikmeden vücuduna eşit şekilde yayılan, et verimi yüksek dünyadaki en lezzetli ırklardan biri olarak biliniyor. Yayla koşullarından başka ortamlarda hayatını sürdüremeyen Karayaka kuzusunun saflığını koruyarak bölgede varlığını sürdürmesi ve bilinirliğinin artması için SlowFood ile ortak çalışmalar yapılıyor.