CRUISE GURME 22.08.2017 17:11:24 0

Kapalıçarşı`nın lezzet durakları

İstanbul`un kapalı kutusu Kapalıçarşı birbirinden lezzetli yemekler yapan mekanın evsahibi. Kapalıçarşı`dan lezzet duraklarını derledik.

Kapalıçarşı`nın lezzet durakları

İçindeki 50 caddede tam 4 bin dükkân bulunan dünyanın en büyük çarşısı Kapalıçarşı, sadece kuyumculara, kürkçülere, dericilere ev sahipliği yapmıyor. Burası aynı zamanda gurmelere layık yemekler yiyebileceğiniz bir lezzet üssü. İşte Kapalıçarşı`nın lezzet durakları...

Köfteci Mustafa

Vedat Milor`dan onay alan Köfteci Mustafa içi sulu ve yumuşak köfte sevenlerin midesini bayram ettirecek. Köftenin yanında meşhur piyazlarından denemeden ayrılmayın.

Havuzlu Restaurant

Kapalıçarşı`da atmosferiyle büyüleyen yerlerin başında Havuzlu Restaurant geliyor. Osmanlı mutfağından lezzetleri tarihi bir atmosfer içinde denemek isteyen turistlerin gözdesi.

Gaziantep Burç Ocakbaşı

Çarşının köklü geçmişe sahip mekânlarından biri de Gaziantep Burç Ocakbaşı. Buradaki patlıcan kebabı, Antep lahmacunu sizi lezzetiyle Gaziantep`e götürecek cinsten.

Dönerci Şahin Usta

İstanbul`un en iyi dönercileri arasında gösterilen Dönerci Şahin Usta, 1969 yılından beri hizmet veriyor. Kömür ateşinde piştiği için lezzetini ikiye katlayan Dönerci Şahin Usta Kapalıçarşı`da mutlaka uğranması gereken yerlerden.

Fahri Usta

Yemeklerde kullandığı kaliteli yağ, işine gösterdiği özenle Fahri Usta, Kapalıçarşı`nın şahsına münhasır yüzü. Burada her günün yemeği ayrı, ama ne zaman giderseniz gidin doymadan çıkmak imkânsız.

Pedaliza Restoran

Dolmaları, et yemekleri ve tatlıları porsiyon porsiyon yeme istediği uyandıran Pedaliza Restoran özellikle turistler arasında popüler bir adres.

Bahar Restaurant

Kapalıçarşı esnafı arasında öğle yemeği deyince ilk akla gelen yer Bahar Restaurant. Parmak ısırtan tas kebabı ve 20?den fazla günlük yemek servisiyle, bu lokanta aç kalmama garantisi veriyor.

Doğan Kebap

İstanbul gibi metropollerde pek rastlanmayan bir lezzetle anılıyor Doğan Kebap. O da toprak güveçte yapılmış yemek. Sebzelerin ve etin lezzetinin birbirine geçtiği bu yemek için bile Doğan Kebap`a gidilir.

Day Day Pastanesi

Güne güzel bir başlangıç yapmak isteyenlerin ya da bir çay molası verenlerin uğrak yeri ise Day Day Pastanesi. Her ürünün günlük çıktığı mekândan elmalı kurabiye ve paskalya çöreğini denemeden ayrılmayın.

Şark Kahvesi

Kapalıçarşı`da tüm günün yorgunluğunu atmak, yemek yedikten sonra keyif yapmak için en ideal yer Şark Kahvesi. Bol köpüklü Türk kahveleri dillere destan. Ancak ıhlamur, adaçayı gibi sıcak içeceklerle birlikte filtre kahvelerinin de seveni çok.

THE CRUISE LIFE