HABER 20.05.2022 15:43:00 0

İzocam Yelken Takımı, BAYK Bodrum Kış Trofesi’nde 2’nci oldu!

“Sürdürülebilir yarınların arkasında İzocam var” mottosuyla denizlere yelken açan İzocam Yelken Takımı, ödülleri evine götürmeyi sürdürüyor. Başarılı takım, BAYK Bodrum Kış Trofesi’nin beşinci ayağını 2’ncilikle tamamladı.

İzocam Yelken Takımı, BAYK Bodrum Kış Trofesi’nde 2’nci oldu!

Küresel iklim değişikliğine, sürdürülebilirliğin önemine ve iyi yaşam hakkına dikkat çekmek amacıyla denizlere yelken açan İzocam Yelken Takımı, Bodrum Açık Deniz Yelken Kulübü (BAYK) tarafından düzenlenen Schüco BAYK Bodrum Kış Trofesi’nde ödülleri evine götürmeyi sürdürüyor. “Sürdürülebilir yarınların arkasında İzocam var” mottosuyla yelken açan takımda profesyonel yarışçıların yanında Sailmaster ekibinden temel yelken eğitimi almış İzocam çalışanları da yer alıyor.

Yedi etaptan oluşan ve her ayağı iki günü kapsayan trofenin beşinci ayağı 9-10 Nisan 2022 tarihlerinde gerçekleşti. BAYK Bodrum Kış Trofesi’nin beşinci ayağında İzocam’ın üst yönetiminden de üyeler yarışa katıldı. Farklı yarışlarda da üst yönetim temsilcileri takımla birlikte hareket etmeye devam edecek. 28 teknede farklı illerden yaklaşık 250 sporcunun katıldığı yarışlarda; İzocam Yelken Takımı IRC-B sınıfında ilk gün 2’ncilik ödülünü alarak podyuma çıktı. İzocam Yelken Takımı, 2022 yılı boyunca BAYK Bodrum Kış Trofesi, MIYC Marmaris Kış Trofesi ve Bosphorous Cup olmak üzere toplamda 3 trofe ve 30 yarışta yer alacak.

9-10 Nisan yarışlarında İzocam Yelken Takımı’nda yer alan İzocam Teknik Destek ve Ürün Yönetimi Koordinatörü Mustafa Rüştü Uz, teknelerin yarış keyfi vermesinin yanında güvenliğinin de sağlanması konusuna değindi: “İzocam iyi yaşama ve sürdürülebilir yarınlara öncülük etme misyonuyla hareket ederken, denizcilik sektörüne yönelik teknik yalıtım çözümleriyle de öne çıkıyor. 57 yıldır, ısı yalıtımı, gürültü kontrolü, akustik konfor ve yangın güvenliği gibi yalıtım ihtiyacı duyulan birçok alanda ürünler geliştiren Türkiye’nin ilk yalıtım firması İzocam, denizcilik sektörünün ihtiyaçlarına yönelik olarak taşyünü gemi levhası ve gemi şiltesi üretimi gerçekleştiriyor.”

Gemi ve deniz inşaatı, koferdam duvarları, yangın bölmeleri, yangın kapıları ve gemi iç tesisatında ısı, ses yalıtımı ve yangın güvenliği amacıyla kullanılan İzocam Taşyünü Gemi Levhasının, yanmazlık özelliği sayesinde çok yüksek sıcaklığa sahip yerlerde ısı, ses ve yangın yalıtımı sağladığına değinen Uz, “İzocam Taşyünü Gemi Levhası, uygulanacak olan düzgün yüzeylere tespit pimleri ile tutturulduktan sonra bir sac kaplama ile örtülebileceği gibi, yüzey üzerinde oluşturulacak taşıyıcı çerçeve arasına yerleştirilerek de uygulanabiliyor. Marine Firebatts 45 (MF 45), Marine Firebatts 110 (MF 110), Marine Firebatts 140 (MF 140), Marine Slab 150 (MS 150) olmak üzere dört ayrı özellikte üretim bulunan levhalar, MF 45 gemi iç tesisatında, MF 110 ve MF 140 bulkhead uygulamalarında, MS 150 gemi yüzer döşeme uygulamalarında kullanılıyor” diye konuştu.

Yüksek yalıtım özelliğinin yanında yanmazlık özelliği ile öne çıkan İzocam Taşyünü Gemi Şiltesinin de ısı, ses yalıtımı ve yangın güvenliği amacıyla gemi ve deniz inşaatı, koferdam duvarları, yangın bölmeleri ile yangın kapıları ve gemi iç tesisatında kullanıldığını ifade eden Mustafa Rüştü Uz, İzocam Taşyünü Gemi Şiltesinin, uygun boyutta kesildikten sonra yalıtım yapılacak yüzey üzerine sarılarak ek yerleri galvanizli tel ile taşıyıcı rabitz tel içinden geçirilerek dikildiğini belirtti. Uz, İzocam Taşyünü Gemi Şiltesi’nin Marine Firebatts 32 (MF 32) ile Marine Wired Mat 80 (MWM 80) olmak üzere iki ayrı özellikte üretiminin bulunduğunu sözlerine ekledi.

THE CRUISE LIFE