Tarih: 27.09.2024 13:38

Helene Kasırgası Carnival gemilerinin ana limana dönüşünü geciktirdi

Facebook Twitter Linked-in

Carnival Elation ve Carnival Paradise, Helene Kasırgası nedeniyle ana limanlarına daha geç dönecek.

Şirket tarafından paylaşılan bir güncellemeye göre, gemilerin Florida'ya başlangıçta planlanandan bir gün sonra geri dönmesi bekleniyor.

Tampa Limanı'ndan hareket eden Carnival Paradise, Batı Karayipler'e 5 gecelik bir gemi seyahati sunuyor.

Helene'nin tahmin edilen rotası nedeniyle limanın kapalı olması nedeniyle, gemi başlangıçta planlandığı gibi 26 Eylül'de ana limanına geri dönemeyecek.

“Fırtına geçtikten ve liman yeniden açıldıktan sonra, yetkililer gemiye limana girme izni verilmeden önce fırtına sonrası bir değerlendirme yapacaklar” açıklamasında bulunan şirket, geminin varışının geçici olarak 27 Eylül Cuma günü beklendiğini belirtti.

Benzer bir durum, 21 Eylül'de Bahamalar'a yapılacak 5 gecelik bir gemi seyahati için Jacksonville'den yola çıkan Carnival Elation'ı da etkiliyor.

Şirket, geminin 26 Eylül'de geri dönemeyeceğini ve 27 Eylül Cuma günü ana limanına gitmesine izin verilmesinin beklendiğini açıkladı.

Gemilerin bir sonraki seferlerine rezervasyon yaptıran misafirlerden, biniş planlarıyla ilgili güncellemeleri almak için kısa mesaj uyarılarına kaydolmaları isteniyor.

Carnival Marka Elçisi John Heald'a göre, Carnival Glory yolcuları da kısa mesaj uyarılarını takip etmeye teşvik ediliyor.

“Konuklarımıza fırtınayı aktif olarak izlediğimiz ve zamanında güncellemeler sağlayacağımız bildiriliyor” diyen Heald, Cuma sabahı yeni bir güncellemenin yayınlanmasının beklendiğini kaydetti.

Gemi 23 Eylül'de Port Canaveral'dan hareket ettikten sonra şu anda Bahamalar'a 4 gecelik bir gemi seyahati sunuyor.

Carnival'dan yapılan açıklamada, “Misafirlerimizin ve mürettebatımızın güvenliği önceliğimiz olduğundan, fırtınayı izlemeye ve Ulusal Kasırga Merkezi, ABD Sahil Güvenlik ve yerel liman yetkililerinden gelen yönlendirmeleri dikkate almaya devam edeceğiz ve daha fazla bilgi elde edildikçe zamanında güncellemeler sunacağız” denildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —