CRUISE ROTALARI 11.01.2022 10:04:00 0

Gemi turlarında hareketlenme bekleniyor

Yılın ikinci yarısında gemi turlarında hareketlenme olması beklenirken, Maldivler, Dominikana, Kenya ve Zanzibar gibi ekzotik destinasyonlara talebin devam edeceği belirtiliyor.

Gemi turlarında hareketlenme bekleniyor

2022 yılının başında ülkedeki seyahat acenteleri daha çok iyimser olup seyahat ve turizm gelirleri payının artmasını bekliyorlar. Konuya ilişkin açıklama yapan Turizm için Gelecek Birliği Temsilcisi Pavlina Ruseva, toparlanmanın ürkek ve yavaş olacağını kaydetti. Yılın ikinci yarısında belirli bir hızlanmanın beklendiğini sözlerine ekleyen Ruseva, seyahat etme arzusu büyük olan insanların, başka bir yere gidip sosyal temaslar kurma ihtiyacını duyduklarını ifade etti.

Pandemiden dolayı oluşan şartlarda sektörde, rezervasyon iptali ile ilgili konuları düzenleyecek olan Turizm Yasası ve sigortalama usulü değişikliklerine acil ihtiyaç var.

Durgunluğun ardından gemi turlarına ilginin yoğun olmasınını beklediklerini aktaran Ruseva, uygulanan kısıtlama ve şartlardaki devamlı değişikliklerin, tur operatörlerinin esnek olmasını ve sundukları programları adapte etmelerini gerektirdiğini belirtti.

Birkaç devleti kapsayan gezilere gelince ise bu konuda belirli zorlukların olması ve şirketlerin kaliteli rehber bulmak konusunda sıkıntı çekmeleri bekleniyor.

Yılın ikinci yarısına ilişkin tahminler ise gemi turlarında hareketlenme olması yönündedir. Bunun dışında Maldivler, Dominikana, Kenya ve Zanzibar gibi ekzotik destinasyonlara olan talep devam edecek.

Yaz tatili için Türkiye, Yunanistan, Hırvatistan, özellikjle Siciliya olmak üzere İtalya ve Tunus rağbette olmaya devam edecek.

THE CRUISE LIFE