CRUISE ROTALARI 29.04.2022 13:52:00 0

Galataport’tan İstanbul kalkışlı cruise seferleri başlıyor

28 Nisan 2022 - Dünyanın en büyük kruvaziyer operatörleri arasında yer alan Costa Cruise, Mayıs ayı itibariyle İtalyan Costa Cruises ve Alman AIDA Cruises markalarıyla İstanbul kalkışlı seferlerine başlıyor.

Galataport’tan İstanbul kalkışlı cruise seferleri başlıyor

28 Nisan 2022 - Dünyanın en büyük kruvaziyer operatörleri arasında yer alan Costa Cruise, Mayıs ayı itibariyle İtalyan Costa Cruises ve Alman AIDA Cruises markalarıyla İstanbul kalkışlı seferlerine başlıyor. Costa Venezia gemisi her seferinde binlerce turisti İstanbul’da ağırlayacak. Şirketin Türkiye operasyonları Ay Cruise ortaklığıyla gerçekleştirilecek.

Galataport’tan gerçekleştirilen ilk İstanbul kalkışlı Cruise olma özelliği taşıyan Costa Venezia, turizmin canlandırılmasına katkı sağlayacak. Costa Group’un 2019 yılı araştırmasına göre Costa Cruise dünyada 63.000 kişiye iş imkanı sağlarken, 12 milyar dolarlık bir ekonomi yarattı. Deloitte & Touche, Cenova Üniversitesi ve Hamburg Üniversitesi tarafından yürütülen bir araştırmaya göre, Costa misafirlerinin doğrudan harcamaları, şirketin gemileri tarafından ziyaret edilen her Avrupa limanında yolcu başına ortalama 75 Euro'ya ulaşıyor. Ayrıca, sektörün yerel turizmi teşvik etmedeki öneminin bir teyidi olarak, konukların %60'ı ziyaret edilen destinasyonlara geri dönmek istediklerini söylüyor. 

Türkiye, bu bölgedeki Costa ve AIDA gemileri için İstanbul ve Antalya'daki “ana limanları” ile Avrupa'nın her yerinden ve denizaşırı ülkelerden artan sayıda uluslararası misafirleri için ana varış noktası ve dönüş yapılan ülkeyi temsil edecek. Ayrıca Türkiye, Türk şirketleri, çalışanları ve altyapısını sektörün değer zincirine entegre edilmesiyle kruvaziyer tedarik zincirinin önemli bir merkezi haline gelecek.

Costa Group, Türkiye operasyonları hakkında bilgi vermek amacıyla 28 Nisan Perşembe tarihinde Costa Group, Costa Cruise ve Ay Cruise üst düzey yöneticilerinin katılımıyla bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Costa Group CEO’su Micheal Hamm, Costa Crociere Başkanı Mario Zanetti, Ay Cruise Yönetim Başkanı ve Costa Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Ay katıldı.

Toplantıda konuşan Costa Group CEO’su Micheal Thamm, Türkiye’nin Costa grubu için önemli bir yeri olduğuna dikkat çekerek, “Dünyanın en büyüleyici bölgelerinden biri olan doğu ve batı medeniyetlerinin keşiştiği noktaya dönmekten çok mutluyuz. Yerel yönetim ve tüm turizm ekosistemi ile işbirliği içierisinde Türkiye turizm sektörünün canlandırılmasına katkı sağlarken, efsanevi bir ülkenin zenginliğini kruvaziyer sektörüne geri kazandırmanın gururunu taşıyoruz. Costa Group olarak Türkiye’de uzun vadeli bir yatırımcıyız; operasyonlarımızı yeni gemi ve turlarla önümüzdeki yıllarda daha da arttırmayı planlıyoruz” dedi. 

Toplantı sonrası yapılan törene ise İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy katılarak, Cruise turizminin Türkiye açısından önemine değindiler.  

Costa Venezia için, Türk Hava Yolları iş birliğiyle özel bir uçak ve kruvaziyer paketi hazırlandı. İtalya dahil tüm Avrupa ülkelerinden Türk Hava Yolları’nın tarifeli seferleriyle İstanbul’a ulaşan turistler Galataport’tan Costa Venezia’ya binecekler.

Costa Venezia'nın Türkiye programı ile tarih açısından zengin şehirleri, UNESCO Dünya mirasında yer alan muhteşem arkeolojik keşifleri ve kristal parlaklığında denizleri keşfetme imkanı sunuyor. Misafirleri bu güzellikleri keşfetmeleri için, tümü İstanbul'da biniş ve iniş olan üç farklı güzergahı içeriyor.

İlkbahar, yaz ve sonbaharda, 1 Mayıs - 13 Kasım 2022 tarihleri arasında Costa Venezia, Türkiye ve Yunanistan'ı özel, 15 günlük tek bir "süper tur"da birleştirilebilecek ve birbiriyle değiş tokuş edilen iki adet birer haftalık güzergahlar sunacak. İlk güzergahta Türkiye ve Yunanistan’ı tek bir seyahatte birleştirecek. İstanbul'da iki gün bir gece konaklamanın ardından, Türkiye'nin en güzel destinasyonları İzmir ve Bodrum’un keşfetme imkanı sunulacak. Bu seyahat Mikonos Adası ve Atina sonrası İstanbul’da son bulacak. İkinci güzergahta ise, Türkiye’nin yanı sıra Yunanistan'ın sıra dışı merkezleri ziyaret edilecek. İstanbul’da bir gece konaklamanın ardından Kuşadası’na uğrayacak olan Costa Venezia, Rodos ve Kandiye ile seyahatini tamamlayacak.

2022-23 kışında ise Costa Venezia seyahatleri Türkiye, Mısır, İsrail ve Kıbrıs'a uzanacak. Gemi İstanbul’un ardından Bodrum, Limasol, Hayfa, İskenderiye ve Kuşadası’nı kapsayan 12 günlük bir seyahat yapacak. 2023 baharından itibaren, Türkiye ve Yunanistan'daki iki güzergah olarak devam edecek.

Fincantieri'nin Monfalcone'deki tersanesinde inşa edilen Costa Venezia, 2.116 misafir kamarası olan 135.000 tonluk bir gemi. 13 farklı restoranı ve 8 barı ile filodaki en geniş seçenekler arasındadır. Gemide, dünyaca ünlü üç şef Bruno Barbieri, Hélène Darroze ve Ángel León tarafından Costa için özel olarak hazırlanmış özel tatlar sunuyor, böylece her destinasyon yemek yoluyla da keşfedilebiliyor. Pek çok farklı açık alanıyla, gemi seyahatinin tadını çıkarma fırsatı sunuyor. Çocuklu aileler için su parkı ve macera parkı gibi pek çok aktivite bulunurken, yetişkinler için özel bir spa, yüzme havuzları ve bol bol aktivite yer alıyor.

THE CRUISE LIFE