CRUISE ROTALARI 6.06.2024 11:36:00 0

'Eski Costa Magica' G7 zirvesi için yüzen otel olarak hizmet verecek

Kısa süre önce Goddess of the Night olarak yeniden adlandırılan eski Costa Magica kruvaziyeri, İtalya'da yapılacak G7 Zirvesi sırasında yüzen bir otel olarak hizmet verecek.

Eski Costa Magica, İtalya'da yapılacak 50. Yediler Grubu (G7) Zirvesi sırasında yüzen bir otel olarak hizmet vermeye hazırlanıyor.

Yunan medyasına göre, 2,720 misafir kapasiteli gemi 9 Haziran 2024'te başlayacak toplantı sırasında Brindisi Limanı'na yanaşacak.

Yunanistan merkezli feribot operatörü Seajets'e ait olan gemi, İtalya'nın Apulia bölgesinde gerçekleştirilecek olan toplantıda görev yapacak polis güçlerine ev sahipliği yapmak üzere kiralanıyor.

MonoNews internet sitesinin haberine göre, kamara başına iki memurun düştüğü gemi günde 2.600'den fazla kişiyi ağırlayacak. Haberde armatörün gemide günde üç öğün yemek servisi yapacağı da belirtildi.

Kiralama işlemi İtalya merkezli gemi brokerleri Ferrando & Massone tarafından düzenlendi. Ülkedeki kaynaklara göre gemi İtalya İçişleri Bakanlığı tarafından kiralandı.

Devlet kurumundan yetkililer Seajets'e ait bir başka yolcu gemisi olan Queen of the Oceans'ı da (eski adıyla P&O Cruises'ın Oceana'sı) incelediler, ancak sonuçta daha büyük olan gemiyi kiralamaya karar verdiler.

Türkiye'de tadilattan yeni çıkan gemi, 17 Haziran 2024 tarihine kadar Brindisi'de demirli kalacak.

Kısa süre önce Goddess of the Night olarak yeniden adlandırılan eski Costa Magica, Temmuz ortasında Neonyx Cruises için hizmete girecek.

Yunanistan ve Türkiye'ye kısa süreli seferler düzenleyecek olan yeni kruvaziyer hattı, partilere ve gece hayatına odaklanan sadece yetişkinlere yönelik bir ürün sunmayı planlıyor.

Başlangıçta Costa Cruises için inşa edilen 103.000 tonluk gemi, 2004 yılında Costa Magica olarak hizmete girdi. COVID-19 pandemisinin başladığı 2020 yılından bu yana hizmet dışı olan gemi, 2023 yılının başlarında Seajets tarafından satın alındı.