HAVAYOLU 17.02.2022 16:14:00 0

Dalaman Havalimanının yüzde 60'ı satıldı

Muğla’da bulunan Dalaman Havalimanının yüzde 60’ı 140 milyon euro bedelle İspanyol Ferrovial’a satıldı.

Dalaman Havalimanının yüzde 60

Muğla’da bulunan Dalaman Havalimanının yüzde 60’ı 140 milyon euro bedelle İspanyol Ferrovial’a satıldı.

2042 sonuna kadar Dalaman Havalimanının imtiyaz hakkını elinde bulunduran YDA Group, bunun yüzde 60’ını 140 milyon euro bedelle İspanyol Ferrovial Grup’a sattı.

YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan yaptığı açıklamada, 2014 yılından bu yana işlettikleri Dalaman Havalimanını artık yabancı ortak ile işletmeye devam edeceklerini duyurdu. Havacılık sektöründe küresel öneme sahip iki grup arasındaki bu ortaklığın başarılarına daha fazla katkıda bulunacağını söyleyen Arslan, “Türkiye ekonomisine yabancı yatırımcıların güveninin devam ettiğinin göstergesi olması açısından da büyük önem taşıyor. Bu stratejik ittifak, her iki şirketin uzmanlıklarını Türk havacılık sektöründe bir araya getirmek için eşsiz bir fırsatı temsil ediyor, hem Dalaman hem de diğer pazarlar için önemli bir büyüme potansiyeli sunacak” şeklinde konuştu.

Londra’nın en büyük Havalimanı Heathrow’un da işletmesini yürüten İspanyol Ferrovial Grup,CEO'su Luke Bugeja ise anlaşmanın uluslararası turizm ve Türkiye’de hızla büyüyen bir destinasyon haline gelen alanda havalimanı portföyünü çeşitlendirmek için eşsiz bir fırsat olduğunu belirtti. Bugeja, “YDA Group, Türkiye'de PPP modeli ile altyapı inşa etme ve işletme konusunda çok geniş deneyime sahip ve bu nedenle de bu projede bizler için ideal bir ortak” diye konuştu.

THE CRUISE LIFE