CRUISE ROTALARI 6.06.2024 17:09:00 0

Cunard'ın yeni yolcu gemisi İrlanda Limanı'nda görücüye çıktı

Queen Anne, 14 gecelik özel Britanya Adaları Festival Yolculuğunun son durağı olarak, 5 Haziran 2024'te İrlanda'nın liman kenti Cobh'a açılan kapı olan Cork'a uğradı.

Cunard

Cunard Line'ın 10 yılı aşkın bir süredir ilk kez yollara çıkan yeni gemisi, resmi olarak vaftiz edildiği ve isimlendirildiği İngiltere'nin Liverpool kentindeki tarihi ilk seferini gerçekleştirdikten sadece iki gün sonra Cork'a ulaştı.

Cork Limanı, 3.000 misafir kapasiteli geminin gelişini büyük bir coşkuyla kutladı ve bu önemli olayın anısına Cork ile İngiliz kruvaziyer şirketi arasındaki uzun süreli ilişkiyi onurlandıran geleneksel bir plaket takdimi yapıldı.

Port of Cork Şirketi Ticaret Müdürü ve Cruise Ireland Başkanı Conor Mowlds, "Queen Anne'in ilk seferinde Cobh'a varması Cork Limanı için çok önemli bir olaydır. Bu etkinlik sadece zengin denizcilik mirasımızı kutlamakla kalmıyor, aynı zamanda Cunard ile paylaştığımız güçlü bağı da pekiştiriyor" dedi.

Mowlds sözlerini şöyle sürdürdü: “Queen Anne ve yolcularını ağırlamaktan onur duyuyoruz ve gelecekte bu tür daha pek çok ziyareti sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Cunard bayrağı altında sefer yapan 249. gemi, İrlanda Limanı ile kruvaziyer şirketi arasında paylaşılan zengin tarihin bir parçası haline geldi. Eskiden Queenstown olarak bilinen Cobh kasabası, Cunard filosunun uğradığı en eski limanlardan biri.

Cunard'ın Cork ile olan geçmişinin çoğu olumlu olsa da, Cunard'ın RMS Lusitania gemisinin 7 Mayıs 1915'te bir torpido tarafından vurulduktan sonra battığı yer de burasıydı. Bu talihsiz olayda yaklaşık 1.200 kişi hayatını kaybetmişti.

Trajik batışta hayatını kaybedenlerin anısını onurlandırmanın bir yolu olarak, Queen Anne'in ziyareti sırasında Cobh'daki Lusitania Anıtı'na hatıra çelengi konuldu. 

Cunard'ın en yeni gemisi çok uzun süredir sefer yapmıyor, ancak dünyanın şu anki en yeni yolcu gemisi şimdiden dünya çapında dalgalar yaratmaya başladı.

Queen Anne'in gelişi, 1999 yılından bu yana aynı anda dört gemi işletmeyen Carnival'ın sahibi olduğu kruvaziyer hattı için önemli bir dönüm noktası oldu.

Yeni gemi aynı zamanda kruvaziyer hattının 183 yıllık tarihine saygı duruşunda bulunacak şekilde tasarlandı ve yolcuları 14 güvertesinde miras, işçilik ve yeniliğin eşsiz bir karışımının yanı sıra diğer Cunard gemilerinde sunulandan daha fazla gemi içi deneyimin keyfini çıkarmaya teşvik edildi.

Pinnacle sınıfı gemi 3 Mayıs 2024 Cuma günü Southampton, İngiltere'den resmi olarak hizmete girdi. Geminin 7 gecelik ilk seferi İspanya'nın La Coruna ve Portekiz'in Lizbon şehirlerine yapılan ve sorunsuz geçen bir gidiş-dönüş seferiydi.

Queen Anne şu anda, 24 Mayıs 2024'te Southampton'dan yola çıkan ve resmi isim verme törenini de içeren 14 gecelik tarihi bir festival yolculuğuna çıkıyor.

Cork'a yapılan açılış limanı ziyareti, İskoçya'nın Edinburgh (South Queensferry) ve İngiltere'nin Liverpool şehirlerine yapılan ilk ziyaretleri de içeren güzergahın son durağıydı.

Genç gemi yolculuk boyunca Kirkwall, İskoçya; Invergordon, İskoçya; Greenock (Glasgow), İskoçya; ve Belfast, Kuzey İrlanda'yı da ziyaret etti.

Cunard filosunun en büyük ikinci gemisi olan 113.000 grostonluk gemi, 7 Haziran'da Southampton'da karaya oturacak ve önümüzdeki birkaç ay boyunca Akdeniz ve Kuzey Avrupa'da çeşitli seferler düzenleyecek.

Gemi, 7 Ocak 2025'te Almanya'nın Hamburg kentinden 111 gece sürecek ilk dünya seferine çıkmadan önce yılsonunu ve 2025'in başını Batı Avrupa ve Kanarya Adaları'nda geçirecek.