NEHİR TURLARI 11.12.2013 18:24:53 0

Cruise Turizminin Yeni Trendi "Nehir" Turları

Bugüne kadar daha çok Amerikan, Kanadalı, İngiliz ve Avustralyalı turistler tarafından tercih edilen nehir turlarına artık Türk gezginlerin de ilgisinin arttığı bildirildi.

Cruise Turizminin Yeni Trendi

 Golden Bay Tour Genel Müdürü Tolgar Bıyıklı, yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa`da Tuna, Ren, Main, Mosel, Rhone, Saone, Elbe, Douro ve Sen, Asya`da Mekong Mısır`da Nil, Uzak Doğu`da Yangtze, Rusya`da Volga, Ukrayna`da Dinyeper ve Güney Afrika`da Chobe gibi nehirlerde yıl boyunca seyahat edebilmenin mümkün ğunu belirtti.

Amawaterways, Avalon, Uniworld ve Scylla nehir firmalarının Türkiye temsilciliğini yürüttüklerini ifade eden Bıyıklı, açıklamasında şunları kaydetti: "Tüm dünyada en hızlı yükselen trend olan nehir turları, gemi yapımcılarının da konuya olan ilgisini artırdı. Sadece 2014`te 20 adet yeni nehir gemisi suya inecek. Nehir turlarına olan ilgi geçen yıl yüzde 40 oranında arttı. 2014 yaz aylarında Türkiye pazarı için düzenlenecek Hollanda, Belçika, Fransa, Almanya ve İsviçre programlarına ilave olarak, dünyada ilk kez düzenlenecek Orta Avrupa ve Balkanlar`da Hırvatistan, Romanya ve Sırbistan programları için yaklaşık 5 milyon TL yatırım yaptık. Vize alım sürecinin kolaylaşması veya tamamen rılması gibi bir sonuç çıkması durumunda Türkiye`den nehir turlarına olan ilginin yüzde 40 büyüme oranlarından yüzde 100`lere hızlı bir şekilde ulaşacağına kesin gözüyle bakıyoruz."

THE CRUISE LIFE