CRUISE ROTALARI 4.01.2022 09:53:00 0

Covid-19, kruvaziyere 1 yılda 77 milyar dolar zarar getirdi

CLIA göre, kruvaziyerde yolcu sayısı 2020’de yüzde 80’den fazla düşüştü. Tamamen durma noktasına gelen kruvaziyer sektöründe geçen yıl yaklaşık 77 milyar ABD doları civarında bir kümülatif zarar ortaya çıktı.

Covid-19, kruvaziyere 1 yılda 77 milyar dolar zarar getirdi

Pandemiden önce, küresel kruvaziyer endüstrisi yıllardır büyüyordu ve 2015’te 25 milyon olan dünya çapında 2019’da 30 milyon yolcunun ön zirvesine ulaşarak zirveye ulaştı. Yaklaşık 450 yolcu gemisi dünya okyanuslarını dolaşıyordu ve çift haneli net ile büyük kruvaziyer şirketlerinin turizmde öncü olarak görülmesi paylarını artırdı.

Ardından pandemi geldi – kapanmanın başarıya alışmış olan kruvaziyer endüstrisi üzerinde yıkıcı bir etkisi oldu. Yolcu gemileri, pandeminin en büyük kaybedenlerinden biridir. Uluslararası Cruise Lines Derneği’ne (CLIA) göre, 2020’de yolcu sayısı yüzde 80’den fazla düşüşle 5,7 milyona düştü ve neredeyse tamamı yılın ilk iki ayında üretildi. (Neredeyse) tamamen durma, kruvaziyer endüstrisine geçen yıl yaklaşık 77 milyar ABD doları civarında bir kümülatif zarar getirdi.

O zamandan beri şirketler, devam eden yeniden finansman, eski birimlerin elden çıkarılması ve yeniden başlatmalardan elde edilen ilk gelir ile başlarını suyun üstünde tutuyorlar. Ancak nakit yanması yüksek olmaya devam ediyor ve bu yıl rakamlarda bir iyileşmeden çok az söz edilebilir. Bu arada, kruvaziyer gemilerinin yaklaşık yarısı tekrar misafirlere açıktır, ancak çoğu zaman sadece orta kapasitededir. Gelecek yaza kadar, umutlu beklentilere göre, aşağı yukarı tüm birimler tekrar hizmete girecek.

Ancak pandemi bitmekten çok uzak. Virüs, özellikle büyük bir gemideki birkaç bin yolcuyu korkutmaya ve tedirgin etmeye devam ediyor.

Covid sorunu iyi yönetildi

Kruvaziyer şirketlerinin çoğunluğu, korona güvenliği konusunu çok ciddiye almak ve katı koruma konseptleri, mesafe kuralları, azaltılmış kapasite kullanımı, artan hijyen önlemleri ve bireysel enfeksiyon durumunda acil durum prosedürleri ile sulara geri dönmekle kredilendirilebilir. Yolcu gemilerindeki Covid vakaları, yeniden başlatmadan bu yana oldukça nadir görüldü. Yolculuklar artık bu zamanlarda “güvenlik” garanti edilebilecek kadar güvenli. İnsanlar gemideki önlemler hakkında homurdanabilirler, ancak ilk etapta suya geri dönmeyi mümkün kılan bunlardır.

Örneğin MSC Cruises artık sadece aşılı yolculara hizmet veriyor. Ayrıca gemiye biniş sırasında negatif Covid-19 test sonucu istenmektedir. MSC Cruises, kış seferlerine başlamadan önce bu daha katı kuralları açıkladı. 4 Aralık’ta yürürlüğe giriyor. Ayrılış tarihine kadar aşıları tam olmayan tüm misafirler tatillerini ileri bir tarihe erteleyebilir veya ücret iadesi talep edebilirler.

Bu arada, sadece gitgide daha fazla destinasyon aşılamayı değil, neredeyse tüm kruvaziyer şirketleri de aşı gerektiriyor. Ek olarak, bir PCR testi devreye girerse, bu abartılı ve hantal olarak kabul edilebilir, ancak amaca hizmet eder.

İyimserlik perspektife yerleştirildi

Dünyanın en büyük kruvaziyer şirketi Carnival Corporation’ın CEO’su Arnold Donald, “Kruvaziyer endüstrisinin geleceği parlak” dedi. Borçlu şirketlerin hızlı bir şekilde nakit yaratması gerekiyor, ancak kapasite kullanımı düşük olduğu için karlı bir işlem yapılamaz.

Ayrıca tüm yeniden başlatma, Covid önlemleri, sürekli geliştirilen yeni rotaların pazarlanması ve akaryakıt fiyatlarındaki büyük artış, işletme maliyetlerini daha pahalı hale getiriyor. Rekabetin, bu ek maliyetlerin kruvaziyer fiyatlarına yansıtılmasına izin vermesi olası değildir.

Son olarak, hala için için yanan bir salgın karşısında müşterilerin kaygısız seyahat etme arzusunun ne zaman geri geleceği belirsiz. Ek olarak, önemli bir talep odaklı seyir hedef grubu olan boomers’ın potansiyeli giderek azalmaktadır.

Hava kirliliği çözüldü mü?

Corona’yı biraz arka plana iten şey, kruvaziyer endüstrisinin hala çevre ve sürdürülebilirlik ile ilgili olarak yüzleşmek zorunda olduğu zorluklar. Yıllarca, BM yetkilisi IMO’nun (Uluslararası Denizcilik Örgütü) 1 Ocak 2020’den beri yürürlükte olan bir kararnamesiyle bir nebze de olsa etkisiz hale getirilen “kirli gemi” tartışması egemen oldu. Amaç, hava kirliliğini azaltmak. sevkıyatta izin verilen yakıtın maksimum kükürt içeriği yüzde 3,5’ten yüzde 0,5’e.

İster kargo ister yolcu olsun, tüm nakliye şirketleri, kirletici açısından zengin ağır akaryakıttan daha çevre dostu (ancak daha pahalı) deniz gazı yağına geçmeli veya – ağır akaryakıt kullanılmaya devam ederse – egzoz gazlarını yeni ve yakıt kullanarak temizlemelidir. yıkayıcılar ve katalitik konvertörler gibi pahalı sistemler.

Paradigma değişen iklim

Bununla birlikte, hava kirliliği doğru yönde ilerlerken, iklim sorunu uzun zamandır iyileştirme için bir sonraki alan olmuştur: kruvaziyer endüstrisi aynı zamanda sera gazları konusunu da ele almalıdır. IMO, CO2 emisyonlarını 2050 yılına kadar yarı yarıya azaltmak istiyor ve ilk şirketler o zamana kadar iklim açısından nötr olmak bile istiyor.

LNG (sıvılaştırılmış doğal gaz), CO2 emisyonlarını yaklaşık yüzde 20 oranında azaltsa bile – sonuçta, fosil yakıtların yenilenebilir enerji ile değiştirilmesi gerekir. Batarya sistemleri, biyogaz, hidrojen, sentetik yakıt ve yakıt pilleri gibi olası yaklaşımlar araştırılmakta ve üzerinde çalışılmakta olup, ilk test uygulamaları devreye alınmıştır. Bir gün ne olursa olsun: Denizcilik şirketleri muazzam geliştirme ve yatırım maliyetleriyle karşı karşıya kalacaklar – bunun başka bir yolu yok.

Kitle turizminin sorunları

Mürettebat da dahil olmak üzere küçük bir kasabanın nüfusunu barındırabilen mega gemiler, geçmişte liman şehirlerinin ve destinasyonların altyapısını “su bastı” ve bu da sakinlerin yaşam kalitesini ve ziyaretçilerin deneyimlerini etkiledi. Bununla birlikte, birçok yerde aşırı turizm, düşük maliyetli havayollarındaki patlama ve Airbnb trendi tarafından büyük ölçüde körüklendi.

Bununla birlikte, Corona’dan sonra, büyük yolcu gemileri tarafından destinasyonların yenilenen sporadik tıkanıklığı açıklanamaz. Burada, ilgili limanlar ve yetkililer, Dubrovnik ve Bergen’in zaten yaptığı ve Venedik’in çevresel nedenlerle büyük gemiler için bir transit yasağı başlattığı gibi, nihayet daha kısıtlayıcı “slot spesifikasyonları” uygulamaya davet ediliyor.

Binlerce yolcu için büyük yolcu gemilerinin genel olarak rahatsız olduğu gerçeği, bir zevk meselesi olarak yazılabilir. Büyük yeni oteller, Disney tarzı eğlence bölgeleri ve hatta sadece aşırı kalabalık şehir merkezleri, uzun zamandan beri bu tür turizme olan ihtiyacı göstermiştir. Ayrıca, yeni kruvaziyer hatları çevre teknolojisi açısından günceldir ve muhteşem ve iyi düşünülmüş tatil beldesi altyapılarıyla hayranlık uyandırır.

“Hedef gemi”nin gelecekte daha kısa yolculuklar, daha az varış noktası araması ve hatta sadece kendi adalarında veya sahil kesimlerinde durarak gelecekte daha da fazla odak noktası haline gelmesi oldukça olasıdır – yeni bir “getto turizmi” türü. kontrolsüz, dolup taşan kitle turizmine bir alternatif sunuyor.

Öte yandan, daha küçük gemilerin sayısı sürekli artıyor, ancak sınırlı yolcu sayısı nedeniyle, esas olarak zengin bir müşteriye hitap ediyor.

THE CRUISE LIFE