CRUISE ROTALARI 4.06.2024 11:35:00 0

Carnival Cruise Line, P&O Avustralya'yı bünyesine katıyor

Carnival Corporation, Mart 2025'te P&O Cruises Avustralya markasını kapatacak ve Avustralya operasyonlarını Carnival Cruise Line bünyesine katacak.

Carnival Cruise Line, P&O Avustralya

Carnival Corporation, şirketle ilgili yeni bir gelişmeyi düzenlenen basın açıklamasıyla duyurdu. Basın açıklamasına göre, şirket Mart 2025'te P&O Cruises Avustralya markasını kapatacak ve Avustralya operasyonlarını Carnival Cruise Line bünyesine katacak.

Şirket, Pacific Encounter ve Pacific Adventure gemilerinin yeniden markalanacağını ve Carnival Cruise Line markası tarafından işletileceğini, Pacific Explorer'ın ise 2025 yılının şubat ayında filodan çıkacağını açıkladı.

Şirket, bu değişikliğin Carnival'ın amiral gemisi ve Carnival Corporation'ın küresel portföyündeki en yüksek getirili marka olan Carnival Cruise Line'ın konuk kapasitesini artırmak için tasarlanan bir dizi stratejik hamlenin sonuncusu olduğunu belirtti.

Bu sayede 2021 yılından itibaren Carnival Cruise Line'ın filosuna, kardeş marka Costa Cruises'tan üç geminin geçişi de dahil olmak üzere 8 yeni gemi eklenecek. Buna ek olarak şirket, 2027 ve 2028 yıllarında Carnival Cruise Line'a katılacak 2 yeni Excel sınıfı yolcu gemisi için son 10 yıldaki ilk yeni gemi siparişini verdi.

Carnival Corporation İcra Kurulu Başkanı Josh Weinstein, “2019'dan bu yana Carnival Cruise Line'ın kapasitesini Costa Cruises'tan 3 gemi transferi de dahil olmak üzere neredeyse %25 artırmamıza rağmen, misafir talebi inanılmaz derecede güçlü olmaya devam ediyor, bu nedenle tüm bir markayı dünyanın en popüler kruvaziyer hattına dahil ederek ölçeğimizden daha da anlamlı bir şekilde yararlanıyoruz” dedi.

Weinstein sözlerini şöyle sürdürdü: “2019 yılında Carnival Cruise Line toplam kapasitemizin %29‘unu oluşturuyordu ve önümüzdeki yılın başlarında bu hamleyi tamamladığımızda, en yüksek getirili markamız olan Carnival Cruise Line toplam küresel kapasitemizin yaklaşık %35’ini oluşturacak. Şirketimizin 2019-2028 yılları arasındaki genel büyümesinin %2'den az (CAGR) olacağı tahmin edilirken, bu büyümenin büyük bir kısmı Carnival Cruise Line için gerçekleşecek ve bu süre zarfında Carnival Cruise Line yaklaşık %50 büyüyecek.”

Şirketten yapılan açıklamada, Carnival Corporation'ın küresel marka portföyünün yapısını daha da optimize etmenin yanı sıra, yeniden düzenlemenin çok sayıda operasyonel verimlilik yoluyla şirketin Güney Pasifik'teki performansını güçlendireceği belirtildi.

Weinstein, “P&O Cruises Australia, harika bir ekibe sahip, tarihi bir markadır ve Avustralya'da ve daha geniş bölgede birlikte başardığımız her şeyden son derece gurur duyuyoruz. Ancak, Güney Pasifik'in küçük nüfusu ve önemli ölçüde daha yüksek işletme ve düzenleme maliyetlerinin stratejik gerçekliği göz önüne alındığında, bölgedeki misafirlerimize yıl boyunca inanılmaz bir kruvaziyer deneyimi sunmaya devam etmek için ihtiyaç duyduğumuz verimliliği sağlamak için yaklaşımımızı ayarlıyoruz. Carnival Corporation & plc olarak Avustralya'ya olan bağlılığımızı sürdürüyoruz ve 78 destinasyona uğrayan ve pazarın neredeyse %60'ını temsil eden 19 gemimizle bölgedeki en büyük kruvaziyer operatörü olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

P&O Avustralya için mevcut güzergahlar her zamanki gibi işleyecek ve bu duyurunun bir sonucu olarak gelecekteki rezervasyonlarda yapılacak herhangi bir değişiklik önümüzdeki günlerde konuklara bildirilecek.

Gelecek yıl geçiş tamamlandığında, Carnival Cruise Line'ın pazarda Sydney merkezli Carnival Splendor ve Brisbane'den sezonluk olarak sefer yapan Carnival Luminosa'nın yanı sıra yeni kardeş gemileri Encounter ve Adventure da dahil olmak üzere dört gemisi olacak.