CRUISE ROTALARI 27.05.2024 10:10:00 0

Carnival Corporation'a 3 denizcilik ödülü

Carnival Corporation, Atina'da düzenlenen uluslararası bir törende çevresel mükemmellik alanında üç prestijli ESG Denizcilik Ödülü aldı.

Carnival Corporation

ESG Shipping Awards International 2024, küresel denizcilik sektöründe sürdürülebilirlik ve sorumlu iş uygulamalarına yönelik yenilikçilik ve bağlılık sergileyen şirketleri ödüllendirmek üzere 11 kategoride ödül verdi.

Carnival Cruise Line, Holland American Line, Princess Cruises, P&O Cruises, Seabourn, Costa Cruises, Cunard ve AIDA Cruises şirketlerini işleten Carnival Corporation, Sıvılaştırılmış Doğal Gaz (LNG) programı nedeniyle Altın İklim Değişikliği Lideri Ödülü ile onurlandırıldı. Carnival şu anda, 2023'te seferlere başlayan ve Cruise Hive'ın 2023'ün En İyi Yeni Yolcu Gemisi seçilen 183.521 grostonluk Carnival Jubilee ve Carnival Corporation'ın ilk LNG ile çalışan gemisi AIDAnova da dahil olmak üzere 10 LNG özellikli gemi işletiyor.

2028 yılına kadar, LNG gemileri şirketin toplam filo kapasitesinin yaklaşık %25'ini temsil edecek ve yaygın olarak kullanılabilir hale geldiklerinde yenilenebilir yakıtlara uyarlanabilecek. Şirketin LNG ile çalışan gemilere yaptığı yatırım, toplam sera gazı emisyonlarını en yüksek tarihsel yıl olan 2011'e kıyasla %10'un üzerinde azalttı.

Carnival Corporation pazarlama müdürü Bill Bourke, "Sürdürülebilir gemi yolculuğunda öncü olmaya kararlıyız ve sera gazı (GHG) emisyonlarını azaltma ve operasyonumuzun her alanında gıda israfını azaltma yönünde kaydettiğimiz kayda değer ilerlemenin takdir edilmesinden son derece gurur duyuyoruz" dedi.

Carnival Corporation ayrıca gıda atıklarının azaltılması konusundaki çabaları nedeniyle Bronz Çevre Lideri Ödülü'nü kazandı. Şirketin yeni teknolojileri sayesinde kişi başına gıda atığı 2019 yılına kıyasla %40'tan fazla azaldı ve 2025 hedefini bir yıl erken aştı.

Carnival şu anda 2030 yılına kadar gıda atıklarında %50'lik bir azalma sağlama yolunda ilerliyor.

Bourke, "ESG Denizcilik Ödülleri'nde onurlandırılan programlar, çevresel ayak izimizi küçültmek ve 2020 yılına kadar bir sonraki sıfır sera gazı emisyonunu takip etmek için attığımız kararlı adımların sadece üç sayısız örneğidir" diye konuştu.

AIDA Cruises, 125.572 grostonluk AIDAprima'daki yenilikçi lityum-iyon pil enerji depolama sistemi ile Altın Teknoloji Lideri Ödülü'nü aldı.

2022 yılında kuruldu ve 2023 yılında test edildi. Gemiye enerji sağlayarak sınırlı süreler için net sıfır emisyon modunda çalışmasına olanak tanıyor. Bu yeni nesil batarya depolama sistemi, AIDA'nın filosu genelinde sera gazı emisyonlarını azaltmaya yönelik daha geniş kapsamlı çabalarının bir parçası.

Küresel denizcilik sektöründe sürdürülebilir uygulamaları tanıyan ve teşvik eden ESG Shipping Awards International, 2023 yılında dünyanın ilk etkinliğini gerçekleştirdi. Ödüller, Yunanistan Deniz Ticaret Odası ile Denizcilik ve Ada Politikası Bakanlığı'nın ortak çabalarıyla hayata geçirildi.