TURİZM 18.11.2020 13:39:14 0

Batık kentte dalış başlıyor

Antalya eski Valisi Münir Karaloğlu`nun 2017 yılında ilk dalışı gerçekleştirerek, kontrollü dalış için çalışmaları başlattığı su altındaki batık antik kentiyle ünlü Demre ilçesindeki Kekova`da, Su Altı Bilim Komisyonu tarafından dalış yapılabilecek 3 nokt

Batık kentte dalış başlıyor

Antalya eski Valisi Münir Karaloğlu`nun 2017 yılında ilk dalışı gerçekleştirerek, kontrollü dalış için çalışmaları başlattığı su altındaki batık antik kentiyle ünlü Demre ilçesindeki Kekova`da, Su Altı Bilim Komisyonu tarafından dalış yapılabilecek 3 nokta belirlendi. Bilim insanlarından oluşan komisyon, arkeoloji gemisi ile yapılan araştırma ve inceleme dalışları sonrası dalış bölgelerini tespit etti.

Doğal güzellik

Mavi yolculuk yapanların kolayca ulaşıp gezebildiği ve yatlarını emin bir şekilde demirleyebildiği Kekova, tarihle iç içe inanılmaz güzellikler sergiliyor. Kekova`ya denizden ulaşım Kale Çayağzı`ndan kiralanan kayıklarla yapılabilir. Sıcak İskelesi`nde Aperlai Antik Kenti, yarımadanın ucunda Toprakada ve Karaada yer alıyor. Bundan sonra Kekova Adası uzanıyor. Bu adadan dolayı tüm bölge Kekova adıyla anılıyor. Kekova Adası depremlerle biraz suya battığı için `batık şehir` olarak da biliniyor Sıcak İskelesi`ndeki Aperlai, Batık Kent, Kaleköy`deki Simena, Üçağız`daki Theimussa ve Istlada birbirine çok yakın antik kentler.

Geç de olsa başlayacak

Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, 2021 yılı yaz dönemine kadar bu alanın kontrollü dalışa açılmasını umut ettiklerini belirterek, "Demre`miz ve Kekova`mız için dünyaya açılacak bir pencere olacak. Birçok noktada dalış turizmi için gemi, uçak gibi birçok şey batırılarak, oralar dalış turizmi alanı haline getirilmeye çalışılıyor ama Demre- Üçağız Batıkşehir`de böyle bir şeye ihtiyaç yok" dedi.

THE CRUISE LIFE