KATALONYA
Barcelona İspanya`nın ikinci büyük kenti, Akdeniz kıyısındaki en önemli limanı ve ticaret merkezi, Katalonya özerk toplu" /> KATALONYA
Barcelona İspanya`nın ikinci büyük kenti, Akdeniz kıyısındaki en önemli limanı ve ticaret merkezi, Katalonya özerk toplu" /> KATALONYA
Barcelona İspanya`nın ikinci büyük kenti, Akdeniz kıyısındaki en önemli limanı ve ticaret merkezi, Katalonya özerk toplu">
FOTO 28.08.2014 13:32:00 0

Barcelona`da gezilecek yerler

KATALONYA
Barcelona İspanya`nın ikinci büyük kenti, Akdeniz kıyısındaki en önemli limanı ve ticaret merkezi, Katalonya özerk toplu

Barcelona`da gezilecek yerler
KATALONYA
Barcelona İspanya`nın ikinci büyük kenti, Akdeniz kıyısındaki en önemli limanı ve ticaret merkezi, Katalonya özerk topluluğunun başkenti. Gaudi`nin şaşırtıcı eserleriyle dolu Barselona`ya gittiğinizde sizi sayısız müze, sanat eseri, ünlü cadde, restoran ve plaj bekliyor olacak. Kimi zaman birkaç güne sığdırmak zor gibi gözükse de hazırladığımız Barcelona rehberi şehrin atmosferine uyum sağlamak ve güzelliklerini görmek için yeterli. 
Katalonya, İspanya`nın kuzey doğusunda yer alan özerk bölgenin adı ve başkenti de Barcelona. Kendi bayrakları ve resmi dilleri var. Dolayısıyla gittiğinizde İspanyolca dışında Katalanca`nın konuşulduğunu göreceksiniz. Gördüğünüz sarı kırmızı bayraklar da Katalan bayrağı... 

EL BORN & BARRİ GOTİC
Barcelona öyle bir şehir ki mimarisi her mahallesinde size farklı duygular yaşatıp, farklı izler bırakıyor. Barri Gotic bölgesi isminden de anlaşılacağı üzere gotik yapıdaki binaları, katedraliyle karanlık tarafınızı ortaya çıkarıyor. Picasso da 1895-1904 yılları arasında bu bölgede yaşayıp çalışmış, bol bol esinlenmiş. Fotoğraflarda sıkça gördüğünüz gotik balkon da katedralin yanıbaşındaki sokakta bulunuyor. El Born ise bu bölgenin yanı başında şehrin daha bohem kısmını simgeliyor. Minik dükkanlar, tasarım eşyalar satan butikler, kafeler, restoranlar, keşfetmeyi bekleyen öyle çok şey var ki... Meşhur espadrilci La Manual Alpargatera`ya da uğramayı unutmayın, yalnız saat 13.00-16.00 arasında siesta sebebiyle kapalı. 

TAPAS
Barcelona`ya giden herkes tapaslardan bahsediyor, tapasla yatıp tapasla kalkıyor. Peki, nedir bu tapas? Meze diyen çok ama tam olarak meze denemez. Küçük porsiyonlarda hazırlanan atıştırmalıklar diyebiliriz. Çünkü kimi zaman sandviçler bile tapas olarak adlandırılıyor. Patatesli omlet, patates bravas, jumbo karides, ahtapot, midye, közlenmiş biber gibi bir çok farklı lezzet küçük tabaklarda küçük porsiyonlarda önünüze gelince adı tapas oluyor. En iyi tapas nerede yenir sorusuna da eminim bir çok farklı cevap alacaksınızdır ama Barcelona`da yaşayan insanların en çok tavsiye ettiği Cuidad Condal`ı denemenizi kesinlikle öneririm. Barı, restoranı ve açık hava bölümü bulunuyor. Önceden rezervasyon alınmıyor. Eğer bara geçecekseniz boşalan sandalyelere geçip gördüğünüz tapasları isteyebiliyorsunuz. Eğer masada yemek istiyorsanız saat 20.00`den önce gitmenizde fayda var yoksa bir saat sonrasına rezervasyon yaptırabiliyorsunuz. Girişte sol tarafta isminizi yazdırıyorsunuz ve sıranın size gelmesini bekliyorsunuz. Eğer birkaç kişiyseniz farklı farklı tapaslar sipariş edip tadlarına bakmanızı öneririm. Bir sürahi de sangria söyleyip ortalama kişi başı 20 avro`ya Barcelona`da keyifli bir tapas akşamı yapabilirsiniz. Kapının önünde içki yudumlayıp sosyalleşmek de kça popüler. Paella yemek istiyorsanız Pitarra ya da Set Portes`ye gidebilirsiniz, gelmişken bir de salyangoz yemeliyiz diyorsanız gitmeniz gereken adres Los Caracoles. 

ANTONİ GAUDİ
Barcelona`ya gittiğinizde ismini bol bol duyup, eserlerine hayran olacağınız kişi Katalan mimar Gaudi. Casa Battlo ve Casa Mila`yı görebilir, bir gününüzü ise Park Güell`e ve La Sagrada Familia`ya ayırarak sanat aşkınızı alevlendirebilirsiniz. Park Güell, Eusebi Güell`in şehrin zenginleri için Gaudi`den ütopik bir yaşam alanı istemesiyle doğmuş. Gittiğinizde size Gaudi`nin hayal dünyası hakkında bol bol ipuçları verecektir. Kuşbakışı Barcelona`yı görmek için de harika bir fırsat. La Sagrada Familia ise Gaudi`nin zamansız ölümüyle yarım kalmış ve 1882`den beri yapımı sürüyor. İşçilik büyüleyici... Gaudi`nin karmaşık mimari tekniği ve katedralin sadece bağışlarla yapılıyor olması inşaatın hala bitirilememesinin en büyük sebeplerinden. Tabii çeşitli rivayetlere göre bitmeyen haliyle daha çok turist çekiyor. Gaudi`nin eserleri için mutlaka online bilet almanızı öneriyorum. Günü ve saati belirleyip biletinizi alın yoksa kilometrelik bilet kuyruklarında mimariden soğuyabilirsiniz. 

APLİKASYON
Gitmeden önce akıllı telefonunuza Trip Advisor`ın Barcelona uygulamasını indirmeyi unutmayın. Offline olarak çalışabilen harita hayat kurtarıcı. 

NEREDE KALINIR?
www.airbnb.com.tr sitesinden kalacağınız bölgeyi seçip ev kiralayabilirsiniz. Gracia ya da La Ramblas civarında tarihi evlere bakmanızı öneririm. Şehirde her bütçeye uygun otel ve pansiyon da bulunuyor. 

NERELERE GİDİLMELİ?
Park Ciutadella`yı görmenizi öneriyorum. Set Portes`de paella, deniz mahsulleri için La Paradeta, Vicky Christina Barcelona filmindeki Forgets isimli restoran, kahvaltı için Milk uğramanızı önerdiğim diğer duraklar. 

MİSTRAL
Barcelona`da ne zaman üşüyeceğinizi bilemezsiniz! Sürekli esen rüzgar yaz ortasında sizi üşütmekle kalmayıp sersem de edebilir. Özellikle akşamları serin ğunu unutmayın. 

LA RAMBLAS / PASSEİG DE GRACİA
Şehrin ortasındaki 2,5 kilometrelik yaya yolu... Bu yolu takip ettiğinizde sizi limana kadar götürüyor. Yol üstünde bir çok restoran, kafe, süpermarket, mağaza göreceksiniz. Burası aslında bir benzetme yapmak gerekirse İstiklal Caddesi`ne benziyor. Passeig de Gracia`ya ise adım başı karşınıza çıkan Inditex mağazaları, geniş caddesi ve kafeleriyle Barcelona`nın Nişantaşı`sı diyebiliriz. Passeig de Gracia da kça uzun ve büyük bir cadde. Sokak aralarına girdiğinizde karşınıza ilginç ve güzel dükkanlar çıkabiliyor. Passeig de Gracia`ya kadar gidip Brunch & Cake`te sabah kahvaltısı yapmayı unutmayın. 

PLAÇA REİAL
Barri Gotic bölgesindeki bu meydana uğramanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Özellikle akşamları şehrin kalbi burada atıyor. Burası dört tarafı tarihi binalarla çevrili, ortasında havuz bulunan, sokak lambaları Gaudi tarafından tasarlanmış ve lüks restoranların bulunduğu çok keyifli bir meydan. Özellikle Quinze Nits`de bir akşam yemeği yemeden Barcelona turunuzu sonlandırmayın. 

CAMP NOU
Şehrin dört bir yanında karşınıza La Liga`nın en önemli takımlarından FC Barcelona`nın dükkanları, afişleri, posterleri çıkacaktır. Zaten hali hazırda bir futbol fanatiğiyseniz Barcelona`ya kadar gelmişken Camp Nou`ye de uğranacaklar listenize eklemişsinizdir. Camp Nou 98.772 seyirci kapasitesi ile Avrupa`nın en büyük futbol stadyumu. Şehrin biraz dışında bulunan stadyuma metroyla ulaşabilirsiniz. 23 avro karşılığında da stadyumu gezebiliyorsunuz. 

BARCELONETA
Sanırım şehrin en kıskandığım kısmı burası . Öyle bir hayat düşünün ki saat 18.00`de işten çıkıp plaja gidiyorsunuz. Hem bu şehir bir sahil kasabası değil, İspanya`nın en büyük ikinci şehri, kocaman bir metropol. Şehrin her yerinde bisiklet kiralayan minik dükkanlar göreceksiniz, çeşit çeşit bisikletlerden dilediğinizi kiralayıp Barceloneta`yı boydan boya gezin mutlaka. Yol boyunca sahil kenarında kafeler, restoranlar göreceksiniz. Akşamüzeri birine oturup happy hour`da farklı içkiler deneyebilirsiniz. Büyük binaların ğu yere ulaşınca Barcelona`nın en ünlü gece kulübü Opium`u da sahilde görebilirsiniz. 

The Cruise Life