DÜNYADAN 20.02.2024 14:50:00 0

Bahamalar, kruvaziyer şirketlerinin vergi muafiyetine son veriyor

Bahamalar'da hükümet, özel adaların katma değer vergisinden (KDV) muafiyetine son verme kararı aldı.

Bahamalar, kruvaziyer şirketlerinin vergi muafiyetine son veriyor

Yerel The Tribune gazetesinde yer alan bir habere göre Bahamalar hükümeti, özel adalarında sunulan mal ve hizmetler için kruvaziyer şirketlerinden yüzde 10 KDV almayı planlıyor. Yeni tarife 1 Mart'ta yürürlüğe girecek.

Bu hamle, hükümetin özel adaları Bahamalar'ın katma değer vergisinden muaf tuttuğu 9 yıllık muafiyete son veriyor.

Maliye Bakanlığı Maliye Sekreteri Simon Wilson yerel gazeteye yaptığı açıklamada 'KDV'nin özel ada faaliyetlerini diğer destinasyonlarda turistlere mal ve hizmet satan vatandaşlarla aynı vergilendirme seviyesine getirdiğini' söyledi.

Royal Caribbean'ın CocoCay'deki Perfect Day, Norwegian Cruise Line'ın Great Stirrup Cay, Disney Cruise Line'ın Castaway Cay ve Lighthouse Point'teki yeni Lookout Cay'in (2025'te açılması planlanıyor) yanı sıra Msc Cruises'ın Ocean Cay, Princess Cruises'ın Princess Cays ve Carnival Cruise Line'ın Celebration Key (2025'te açılması planlanıyor) dahil olmak üzere kruvaziyer şirketlerinin özel destinasyonlarının büyük çoğunluğu Bahamalar'da bulunuyor.

Bu karar, hükümetin Nassau ve Freeport'a uğrayan yolcular için kruvaziyer yolcu vergisini 18 dolardan 23 dolara çıkardığını duyurmasından bir yıldan kısa bir süre sonra alındı. Özel bir adada mola veren kruvaziyer yolcuları için yolcu vergisi artık 25 dolar oldu.