TURİZM 19.01.2022 13:39:00 0

Antalya turizm sezonunu 12 aya yaydı

Deniz-kum-güneş tatili ile anılan Antalya, artık kış aylarındaki önemli fuarları sayesinde sezonu 12 aya yaydı. ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, 2022 yılının Türkiye için turizmde yeniden atılım yılı olacağını söyledi.

Antalya turizm sezonunu 12 aya yaydı

Turizmin başkenti Antalya kış aylarında düzenlenen önemli fuarlar sayesinde, sezonu 12 aya yaymayı başardı. Bu girişimlerden biri olan Türkiye’nin en büyük HORECA Buluşması 32.ANFAŞ Hotel Equipment ve 28. ANFAŞ Food Product fuarları, kapılarını ziyarete açtı.

3 bin marka uluslararası yatırımcı ile buluşacak

Turizm ve gıda endüstrisinin konaklama, ağırlama, yiyecek ve içecek sektörlerini, 18-21 Ocak tarihleri arasında Antalya’da buluşturan fuarda, 600’den fazla katılımcı firma yer alıyor. 3 binin üzerinde marka ise yurt dışı pazarlar için önemli görüşmeler yapacak.

Büyük firmalar yanında Anadolu’nun farklı bölgelerinden gelen yerel işletmeler de küresel pazarlarda adını duyurmak için çalışacak. Migros, Metro Market, Bizim Gıda, Eker gibi önemli firmaların olduğu fuara 70 ülkeden 50 binin üzerinde katılımcı yer alacak.

2022 Türkiye için turizmde atılım yıl

Açılış töreninde konuşan ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, 2022 yılının Türkiye için turizmde yeniden atılım yılı olacağını ifade etti. Bıdı, turizmin ülke cari açığının kapanmasında önemli rol oynayan ve aynı zamanda istihdam kapasitesi ile ülke ekonomisine katkı sağlayan stratejik öneme sahip bir sektör olduğunu söyledi.

50 milyon hedefi yakın

Bıdı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Son fuarımızda Antalya’nın 2021 yılında ortalama 10 milyon turist ağırlayacağını öngördüğümü ifade etmiştim. Pandemi koşullarına rağmen devletimizin aldığı önlemlerden güç alarak 9 milyonu aşkın turisti Antalya’da ağırladık. Ülkemizin 2023 yılı için hedeflediği 50 milyon turist ve 50 milyar dolar turizm gelirine Antalya olarak önemli katkı sağlayacağımıza inanıyorum.”

Her zaman Türkiye'nin yanındayız

Fuarın açılışına katılan İran-Türkiye Ortak Ticaret Odası Başkanı Mehrdad Saadat Dehghan da konuşmasında 200 milyona yaklaşan iki komşu ülkenin potansiyelinin daha da artması için her türlü destek ve çalışmaya hazır olduklarına vurgu yaptı. İran’ın Türk markaları ve firmaları açısından cennet olduğuna dikkat çeken Dehghan “ Türk firmalarının her zaman yanındayız, destekçisiyiz. İki komşu ülkenin ticaretinin daha da gelişmesi için bu ve bunun gibi fuarları çok önemsiyoruz, bu vesileyle tüm iş insanlarının yanında olduğumuzu paylaşmak isterim” dedi.

THE CRUISE LIFE