Antalya valisi dalış turizmi için dalıyor

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, şehrin su altı güzelliklerine dikkat çekmek için dalış yapıp paylaşımlarda bulunuyor.

TURİZM 31.12.2019 10:32:42 0
Antalya valisi dalış turizmi için dalıyor

Su altı arkeolojisi ve doğasıyla büyük zenginliğe sahip Antalya`da dalış turizmi farkındalığını artırmak için birçok çalışma yaptıran Vali Münir Karaloğlu, dalış hobisiyle de dikkat çekiyor. Karaloğlu, valiliği döneminde Antalya`da Alanya, Kaş ve Kekova`da çok sayıda dalış gerçekleştirdi. Karaloğlu`nun su altı ilgisi, Van Valiliği döneminde Van Gölü`ndeki su altı incelemeleri ile başladı.

KEKOVA PATLAMASI

Antalya`da dalış turizmini geliştirmek için birçok çalışma yapıldığını ve devam ettiğini kaydeden Karaloğlu, "Özellikle Antalya`nın batısında Kemer`den Patara`ya kadar olan sahilde çok ciddi bir dalış turizmi potansiyeli oluştu. Buna bağlı olarak su altı arkeolojisi konusunda da önemli gelişmeler yaşandı" dedi. Esas patlamanın Kekova`nın kontrollü dalışa açılmasıyla yaşanacağını vurgulayan Karaloğlu, "Orada keşfedilmeyi bekleyen batık bir şehir var" dedi. Antalya`da bu yıl yüzde 90`ı yabancı turist olmak üzere 300 bini aşkın kişinin dalış yaptığı ve 9 milyon dolardan fazla gelir sağlandığı açıklandı.

KAŞ`TAN ALANYA`YA TANITIM

2016 yılında Antalya Valiliği görevine atanan Karaloğlu, dalış hobisini Antalya`da sürdü. Karaloğlu, yaptığı dalışlarla hem dalış turizmi farkındalığını artırmak hem de su altında arkeolojik ve doğal değerlere dikkat çekti. Karaloğlu Alanya`da tershanenin olduğu bölgeden deniz çayırlarına, Kekova`da batık şehre ve Kaş`ta tank batığı ve Fener burnunda dalışlar gerçekleştirdi.