NEHİR TURLARI 19.01.2022 11:33:00 0

American Cruise Lines 12 yeni gemi inşa edecek

American Cruise Lines, ABD pazarı için her yere gidebilecek yepyeni bir filo olan Project Blue'yu duyurdu.

American Cruise Lines 12 yeni gemi inşa edecek

American Cruise Lines, ABD pazarı için her yere gidebilecek yepyeni bir filo olan Project Blue'yu duyurdu. Ülkenin yerel kıyı yolculukları için mevcut kapasitesini iki katından fazlasına çıkaracak 12 kardeş gemi inşa edeceğini duyuran firma, yapım aşamasında olan ilk iki geminin 2023'te tamamlanacağını kaydetti. 

Hibrit bir katamaran tasarımına sahip bu gemilerin, kıyıya yakın operasyonlarda benzeri görülmemiş bir çok yönlülüğe sahip olacağı belirtiliyor. 

Yeni filonun küçük kasabalara ve evlere yakın maceralara odaklanarak yalnızca ABD'de de faaliyet göstereceği ifade ediliyor.

ABD'nin her yerinde hizmet verecekler

Project Blue Projesi'nin New England limanları için yeterince küçük ve Alaska iç geçitleri için ise dengeli olduğunu belirten American Cruise Lines Başkanı ve CEO'su Charles B. Robertson, "Bu fazlasıyla sığ olan Atlantik için bir tekne yaratmak göreviyle başladı. Bu tekneler neredeyse her yere gidebilir ve 12 tanesi olacağı için Amerika Birleşik Devletleri'nin her yerine konuşlandırılacaklar" dedi.

Halihazırda yapım aşamasında olan ilk iki Project Blue gemisi 2023'te teslim edilecek. Doğu kıyısında konuşlandırılacak bu gemilere American Eagle ve American Glory isimleri verilerecek.

Project Blue filosundaki her tekne, 109 yolcu ve 50 mürettebatı ağırlayacak kapasitede.

THE CRUISE LIFE - ÖZEL