TURİZM 15.04.2024 11:42:00 0

Amasra 8 günde nüfusunun 100 katı turist ağırladı

Bartın'ın Amasra ilçesi, 9 günlük bayram tatilinde havaların da sıcak olması üzerine adete doldu taştı. Muhteşem doğası denizi, tarihi ve kültürü ile dikkat çeken Amasra, 8 günde nüfusunun 100 katı turist ağırladı.

Amasra 8 günde nüfusunun 100 katı turist ağırladı

Muhteşem doğası ve denizi ile asırlardır dünyanın göz bebeği olarak nitelendirilen Amasra, Ramazan bayramı öncesinde insanların akınına uğradı. Şehrin doğal güzelliklerinin keyfini süren ve balık ekmeğin tadına bakan insanlar, denizde ise tekne turlarına katılarak, tatil ve bayram sevincini yaşadı. Toplamda 6 bin 600 nüfuslu Amasra ilçesine 8 günlük bayram tatilinde yaklaşık 650 bin kişi geldi. İlçedeki otel ve pansiyonlar dolup taşarken, yollarda ise uzun araç kuyrukları oluştu. Bayramın ikinci günü yaklaşık 27 bini aşkın araç girişinin olduğu ilçede, 8 günde ise ilçeye giren araç sayının ise toplamda 150 bine ulaştığı öğrenildi. İlçe vatandaşı ve esnaf da sorunsuz bir dönem geçirdiklerini belirterek, yoğunluktan memnuniyetini dile getirdi.

Amasra’nın 8 günlük süreçte nüfusunun yaklaşık 100 katı, yerli ve yabancı turist ağırladığı bildirildi.

50 bin kişi tekne turuna katıldı

Amasra'nın eşsiz doğasının tadını çıkaran turistler, Karadeniz'in serin sularında gerçekleşen tekne turlarının da keyfini çıkardı.

9 gün boyunca yoğun bir şekilde süren tekne turlarında yaklaşık 50 bin kişi, 45 dakika süren tekne turu ile hem Amasra'nın muhteşem doğasını denizden görme şansı bulurken hem de Tavşan adası, Kemere Köprüsü, Boztepe ve Küçük Liman koyları gibi tarihi ve doğal güzelliklerini gezebildi.

Tekne turuna katılanlar şehrin doğal güzelliklerine hayran kaldıklarını belirtirken sıcak hava ve dalgasız deniz nedeniyle sakin ve huzurlu bir tur attıklarını ifade etti.

Kişi başına 50 TL olan tekne turlarına yoğun katılım nedeniyle hem tekne sahipleri hem de turistler memnun kaldıklarını ifade etti.