Tarih: 05.07.2025 11:13

Alaska’da Yolcu Kayboldu: Arama Sürüyor

Facebook Twitter Linked-in

Norwegian Bliss gemisiyle tatilde olan 62 yaşındaki Marites Buenafe, Alaska'nın Juneau kentinde liman molası sırasında çıktığı doğa yürüyüşü sırasında kayboldu. İngiltere’de doktor olarak görev yapan Buenafe, ailesiyle birlikte lüks kruvaziyer tatilindeydi.

1 Temmuz sabahı, gemi demirdeyken Mount Roberts Teleferiği’ne binerek yürüyüş yapmak üzere tek başına yola çıkan Buenafe, en son saat 07.30 civarında teleferiğin zirve istasyonundaki güvenlik kameralarına yansıdı. Ancak saat 13.30’daki gemi kalkışına kadar geri dönmeyince, ailesi durumu yetkililere bildirdi.

Kapsamlı Arama Başlatıldı

Buenafe’nin kaybolduğunun anlaşılmasıyla birlikte, geniş çaplı bir arama-kurtarma operasyonu başlatıldı. Operasyona Alaska Eyalet Polisi öncülüğünde Juneau Dağ Kurtarma Ekibi, Juneau Polisi, ABD Sahil Güvenliği ve SEADOGS arama köpekleri birliği dahil oldu. Ekipler, zorlu arazide hem karadan hem de havadan — drone ve helikopter desteğiyle — tarama yapıyor.

Ancak kötü hava koşulları, havadan yapılan çalışmaları zaman zaman sekteye uğratıyor.

Umutlar Tükenmedi

Yetkililer, Marites Buenafe'nin hâlâ sağ olabileceğini belirtiyor. Kaybolduğu bölge, şehir merkezine yakın olmasına rağmen yoğun orman örtüsü, dik yamaçlar ve dağlık yapısıyla oldukça riskli.

Bu olay sonrası uzmanlar, bireysel yürüyüşlere çıkanların mutlaka planlarını birine bildirmeleri, iletişim cihazı taşımaları ve özellikle tanımadıkları arazilerde yalnız hareket etmemeleri yönünde uyarılarda bulundu.

Arama çalışmaları sürüyor.

THE CRUISE LIFE 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —