CRUISE ROTALARI 8.05.2024 14:28:00 0

Aileler için en iyi kruvaziyer hatları hangileri?

Gemi seyahatleri geniş bir kitleye hitap ediyor. Romantik bir kaçamak arayan çiftlerden ortak sularda buluşan uluslararası arkadaşlara kadar herkes için bir gemi seyahati seçeneği bulunuyor.

Aileler için en iyi kruvaziyer hatları hangileri?

Bugünlerde en popüler gemi seyahati türlerinden biri de aile seyahatleri. Birçok kruvaziyer şirketinin ailelere uygun gemileri ve güzergâhları var, her yaş için eğlence ve aile bağları için bir şans sağlıyorlar. Ancak bu kadar çok gemi seyahati varken aileniz için en iyisini seçmek zor olabilir. 

Carnival Cruise Line, Royal Caribbean International, Norwegian Cruise Line, Disney Cruise Line ve MSC Cruises, bir sonraki aile tatilinizi keyifle geçirmeniz amacıyla aileler için en iyi gemi seyahati hatlarından bazıları…

Carnival Cruise Line 

Carnival Cruise Line, aileler için en iyi gemi seyahati hatları listesinde yer alıyor. Dünyanın en büyük kruvaziyer hatlarından biri olan Carnival'ın her yaş için çeşitli aile dostu gemi seyahatleri sunması şaşırtıcı değil. 

Carnival ile seyahat etmeyi seçerseniz, çocuk dostu özelliklere sahip bir gemi seçtiğinizden emin olun. Örneğin, Carnival Panorama'da üç farklı yaş kategorisinde farklı denetimli çocuk programları, devasa bir su parkı ve SkyZone trambolin parkı bulunuyor.

Carnival'ın en benzersiz tekliflerinden biri, Dr. Seuss ile yapılan özel bir ortaklık sayesinde Seuss at Sea gemisi. Bu gemi seyahati programı interaktif aktiviteler, sanat ve el sanatları ve küçük çocuklarınızın eğlenmesi için daha fazlasını içeriyor.

Carnival Horizon'da Dr. Suess temalı özel bir Waterworks Aqua parkı da bulunuyor. Suess at Sea programı için en iyi gemiler Carnival Panorama, Carnival Horizon ve Carnival Vista'yı içeren Vista sınıfıdır.

Kruvaziyer hattının en yeni Excel sınıfı gemileri söz konusu olduğunda, ailenin büyük üyeleri BOLT roller coaster'da heyecanın tadını çıkarırken, küçükler gemideki özel çocuk kulüplerinden birinde meşgul olabilirler. İlk olarak Mardi Gras'ta tanıtılan bu heyecan verici yolculuk 800 feet uzunluğunda, deniz seviyesinden 187 feet yüksekte ve saatte 35-40 mil hıza ulaşabiliyor.

Royal Caribbean International 

Royal Caribbean International, aileler için en iyi kruvaziyer hatlarından biri olmak için yarışan birkaç gemiye sahip. 

Özellikle Oasis sınıfı yolcu gemileri her yaş için ayrı bir heyecan sunuyor. Gemiler, gençlere özel jakuzilerden küçük çocuklar ve bebekler için özel oyun alanlarına kadar her yaşa uygun aktivitelere ve farklı komşuluk alanlarına sahip.

Buz pateni gösterileri, Broadway müzikalleri, tahta kaldırım, havuzlar, kaya tırmanışı ve çok daha fazlası gibi tüm ailenin katılabileceği etkinlikler bulunuyor. Wonder of the Seas gibi bazı Oasis sınıfı gemilerde, geminin kıç tarafında yer alan ve en az 112 cm boyundaki aile üyeleri için mükemmel olan 10 katlı bir kaydırak olan Ultimate Abyss bile yer alıyor.

Quantum Sınıfı Royal Caribbean yolcu gemileri, ailedeki herkesin keyif alacağı biraz daha farklı özelliklere sahip. Geminin kıç tarafında yer alan iFLY simülatörü ve çarpışan arabalar ve karanlıkta parlayan lazer etiketi ile bolca aile rekabeti sunan SeaPlex alanı, aile üyelerinin keyfini çıkarabileceği bazı benzersiz özelliklere sahip.

Tüm Royal Caribbean gemileri Broadway tarzı muhteşem gösteriler, oyunlar ve aktiviteler sunuyor. Yolcular ayrıca daha fazla aile eğlencesi için seyahat programına bağlı olarak Bahamalar'daki CocoCay Cay özel adasında kruvaziyer hattının özelliklerle dolu Perfect Day'inin tadını çıkarabilirler! Oasis sınıfı gemilerden bile daha fazla aile eğlencesi sunan yeni sınıf Icon of the Seas ile aileler denizde daha da fazla keyif alacak.

Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line (NCL), çoğu gemide çok sayıda aile aktivitesi sunduğu için aileler için en iyi kruvaziyer hatlarından biri. Norveç yolculuklarında dikkat edilmesi gereken özel bir avantaj, çocukların ücretsiz olarak yelken açtığı zaman zaman yapılan promosyonlarıdır.

Tüm aile gemilerde su kaydırakları, lazer tag, bowling ve daha fazlası gibi çeşitli etkinliklere katılabilir. Ayrıca gündelik yemeklerden özel yemeklere kadar farklı yemek seçenekleri de bulunuyor.

İkinci Breakaway plus sınıfı Norwegian Joy'dan bu yana, her NCL yolcu gemisinde bir yarış pisti bulunuyor. İlk Prima sınıfı gemi, denizdeki ilk üç seviyeli yarış pistine sahip olarak bir adım daha ileri gitti. En az 1,40 metre yüksekliğe sahip aile üyeleri bu heyecan verici özelliğin keyfini çıkarabilirler.

Neredeyse tüm Norwegian yolcu gemileri aile dostu olup, 12-17 yaş arası çocuklar için ücretsiz bir gençlik programı sunuyor. Ayrıca 5-12 yaş arası çocukların sanatsal becerilerini sergileyebilecekleri Splash Academy de bulunuyor.

Disney Cruise Line

Disney Cruise Line, kurulduğu 1995 yılından bu yana her daim en üst düzey aile deneyimi sunuyor. Her Disney yolcu gemisi, tüm ailenin birlikte tadını çıkarabileceği deneyimler sunar. 

Bir Disney gemi seyahatinde olmak Disneyland'de olmaya benzer. Çocuklarınız yolculuk boyunca gemide en sevdikleri karakterleri görmeyi dört gözle bekleyebilirler ve gemide yapılacak pek çok şey vardır.

Disney yolculuklarının en güzel yanı, birçok etkinliğin sadece küçük çocuklar için değil, belirli yaşlar için tasarlanmış olması. Örneğin, Edge sadece aralar için interaktif bir oyun alanı. Disney seyahati için çok büyük olduklarını düşünen büyük çocuklarınız için gençlere özel bir salon ve spa bile bulunuyor.

Son olarak, gemide gece kulüpleri ve salonlardan şık yemek seçeneklerine kadar sadece yetişkinlere yönelik çeşitli aktiviteler mevcut. Ebeveynlere bu yetişkin aktivitelerinin tadını çıkarmaları için zaman kazandırmak amacıyla grup bebek bakıcılığı seçenekleri bile bulunuyor.

Filonun en yenilerinden biri olan ve 2022 yılında hizmete başlayan Disney Wish, tüm aile için bazı harika özellikler ve deneyimler sunuyor.

Gemide, konukları sürükleyici gösteri sahneleri ve ışıklandırmalarla heyecanlandıran, aynı zamanda geminin kenarından bile dışarı çıkan 760 fitlik kıvrımlı bir tüpün içinden geçiren AquaMouse su atraksiyonu bulunuyor. Yolculuk epik bir tembel nehirde sona eriyor.

Çocuklar suda eğlenirken, ebeveynler Disney Wish'in Star Wars Hyperspace Lounge'una veya sonsuzluk havuzu ve barı bulunan Quiet Cove'a giderek biraz zaman geçirebilirler.

MSC Cruises

Son olarak, MSC Cruises sadece bir aile kruvaziyer hattı değil, aynı zamanda dünyanın en hızlı büyüyen kruvaziyer hattı. Birçok yeni MSC yenilikçi mega gemisi ile tüm aile üyeleri için birçok seçenek var.

MSC Cruises, ebeveynlerin ve çocukların keyif alabileceği çeşitli gemi yolculuklarına sahip. İster restoranlarını deneyin ister eğlence dolu bir günün sonunda yemeğinizin size teslim edilmesini isteyin, gemide yemek yemek çok kolay. Ayrıca büyük çocuklarınız gemide yeni arkadaşlarıyla birlikte yemek yemek isterlerse gözetim hizmeti de sunuluyor.

Gemilerin Çocuk Kulüpleri spor turnuvaları ve aile diskoları gibi etkinlikler sunuyor. MSC yolcu gemilerindeki benzersiz etkinliklerden biri, tüm ailenin keyif alabileceği Lego etkinliklerine adanmış bir gün olan LEGO Deneyimi'dir. MSC ayrıca spa günleri ve iki kişilik romantik akşam yemeği seçenekleriyle ebeveynlerin de eğlenmesini sağlıyor.

Filodaki en yeni gemilerden biri olan MSC Euribia'ya bakacak olursak, tamamen farklı yaşlardaki çocuklara ayrılmış 7 oda bulunuyor. Gemi, sürdürülebilirlik temelinde faaliyetler sunan ilk MSC Vakfı Gençlik Merkezi'ne bile sahip. Gemideki gençlik personeli yolculuk boyunca çocukların meşgul olmasını sağlıyor.

Büyük MSC yolcu gemilerinin birçoğu f1 simülatörü, spor kompleksi, aquapark ve bowling gibi harika interaktif eğlenceler sunar. MSC Virtuosa'daki Starship Club ve MSC Seascape'teki Robotron gibi bazı özel gemi özellikleri de bulunuyor. Yeni Worls' Sınıfı gemiler ailelerin deneyimleyebileceği daha da fazla özelliğe sahip.