NEHİR TURLARI 24.08.2014 15:19:22 0

6 yıldızlı gemiler ve nehir turlarına talepler artıyor

Son yıllarda tüketicilerin tatil taleplerinde kruvaziyer turlarının üst sıralarda yer aldığını söyleyen Setur Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Selen Sözer, "Bir seyahatte birbirinden farklı rotaları keşfetme imkanı sunan gemi yolculuklarında 6 yıldız

6 yıldızlı gemiler ve nehir turlarına talepler  artıyor

 Sözer tüketicilerin tatil tercihleri konusunda şunları söyledi: "Aileler, her yaştan çocuk misafirlerin eğlenmesine yönelik aktiviteler sunması sebebiyle gemi turlarını tercih etmelerinin yanı sıra, yurt içinde konforlu tatil köylerinin daha yoğun ğu Kemer, Belek ve Side gibi bölgeleri de tercih ediyorlar. Genç tatilciler genelde Çeşme, Bodrum gibi otel dışında da eğlence imkanı olan hareketli bölgeleri tercih ediyor. Yurtdışı seyahatlerinde ise AB ülkeleri, Balkan ülkeleri, Birleşik Arap Emirlikleri, ABD ve Rusya`ya seyahat eden misafirlerimizin sayısında önemli bir artış gözlemliyoruz. Özellikle alternatif destinasyonlar ve programlarda çokça tercih edilmeye başlayan turlar arasında yer alıyor."

FERRARİ TURLARI İLGİ GÖRDÜ


Setur`un bu yıl İtalya`daki sıradışı Ferrari turlarının tatilciler tarafından kça ilgi gördüğünü belirten Selen Sözer, "Hız tutkunlarına yönelik bu turlarda seyahatseverlere Ferrari`nin en son modellerini kullanarak İtalya`yı gezme ve İtalyan mutfağını tatma fırsatı sunuyoruz. "GranTurismo" deneyimi ile sınırsız lüksü bir araya getirerek, kendin-sür turlarına yenilikçi bir yaklaşım getirdik" dedi. Tur programlarındaki yeniliklerden söz eden Sözer, "Diğer taraftan macera severler, Rovos tren seyahatleri ile Afrika`nın vahşi yaşamına yapacakları unutulmaz yolculukları tercih ediyorlar. Penguenlerin danslarına tanıklık ederken, babunlarla, timsahlarla tanışma ve foklarla fotoğraf çekme imkanı buluyorlar. Tur kapsamında misafirler Victoria Şelaleleri ve Zimbabwe Hwange Milli Parkı`nı gezerken Afrika`nın en lüks treniyle kıtayı keşfediyorlar" şeklinde konuştu.  


"BAYRAMI YÜZDE 100 DOLULUKLA KAPADIK"

Ramazan Bayramı`nın yaz sezonuna denk gelmesiyle birlikte turlara tatilcilerin büyük ilgi gösterdiğini belirten Selen Sözer, şunları söyledi: "Şeker Bayramı`nda tüm turistik bölgeler ve oteller neredeyse tamamen d. İlk tercih edilen yerler Ege sahilleri ve Ege otelleri . Gemi turlarımızda Ramazan bayramını %100 dolulukla kapattık. Costa, MSC, Princess, Norwegian, Oceania gibi farklı gemi firmaları ile Baltıklar, Norveç Fiyortları, Akdeniz ve Nehir turları en çok tercih edilen yurtdışı destinasyonları . Yurtdışı turlarında ise Şeker Bayramı`nda mevsimsel olarak daha uygun olan İskandinavya, Rusya ve Kuzey/Güney Amerika turları kça fazla ilgi gördü. Roma, Barselona ve Londra programları da tatilcilerin ilgi gösterdikleri diğer turlar arasındaydı. Seçimin yaz dönemine gelmesi rezervasyonlara olumsuz yansımadı, 2 - 3 günlük boşluklar yarattığını belirtebiliriz."

The Cruise Life