HABER 30.04.2024 11:21:00 0

3 ülkeden 'vize başvuruları' ile ilgili açıklama

Bazı yayın organlarında "Türk vatandaşlarına vize başvurularının kapatıldığı" iddia edildi ancak başvurulardaki yoğunluk nedeniyle randevuların ileri tarihlere sarktığı, başvuruya kapatılmanın söz konusu olmadığını bildirildi.

3 ülkeden

Son günlerde bazı yayın organlarda İspanya, İtalya ve Almanya'nın Türk vatandaşlarına vize başvurularının kapatıldığı yönündeki haberlere ilişkin diplomatik kaynaklardan açıklama yapıldı. 

Almanya, İtalya ve İspanya büyükelçiliklerinden açıklama

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada “Mart ayının başından bu yana Almanya'nın Ankara, İstanbul ve İzmir'deki dış temsilciliklerinde yeni uygulamaya konulan randevu sistemi aynen uygulanmaya devam ediyor” denildi. Büyükelçilik, “Bu sistem, tüm başvuru sahiplerine vize randevusu için kolayca kaydolma fırsatı sunuyor. Bununla birlikte vize başvurularının çok fazla olması nedeniyle vize başvuru tarihlerinin bildirilmesine ilişkin bekleme süreleri dış temsilciliğe ve vize türüne bağlı olarak farklılık göstermekte ve birkaç haftaya kadar, hatta bazı vize türlerinde birkaç aya kadar sürebilmektedir” açıklamasında bulundu.

İspanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu kaynakları da Türk vatandaşları için vize hizmetlerinin askıya alınmadığını belirterek, mayıs için tüm randevuların dolduğu ve bu nedenle yeni randevuların haziran için yakında açılacağını bildirdi. 

İtalya'nın Ankara Büyükelçiliğinden kaynaklar da vize başvurularının kapatılmasının söz konusu olmadığını kaydederek randevuları ay bazlı açtıklarını dile getirdi.