NEHİR TURLARI 4.11.2016 10:30:00 0

Nehir turlarındaki iş modeli krizden kurtardı

Nehir turları uzmanı Golden Bay Tour, turizmdeki krizden elindeki gemiyi İspanya`ya kiraya vererek kurtuldu. Yılı karla kapatacaklarını açıklayan Zafer Alten, "Her yıl satışlarımızı yüzde 20 artırmak istiyoruz. İngiliz Riviera firmasının iş modelini örnek

Nehir turlarındaki iş modeli krizden kurtardı

Golden Bay Tour`un en çok nehir turu satan beş acentesine ödül verme töreni Rotterdam`da yapıldı. Golden Bay Tour tarafından üç yıldır charter olarak işletilen Swiss Tiara nehir gemisinde yapılan ödül törenine Türkiye`den 43 acente davetli olarak katıldı. Ödül töreni öncesinde ise 2017 nehir turları ve erken rezervasyon dönemi koşulları hakkında sunum ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Hollanda`nın siyasi başkenti Rotterdam`da 30 Ekim 2016 tarihinde yapılan ödül törenine Türkiye`den 43, farklı ülkelerden ise 7 acente katıldı. Ödül töreninde ayrıca acenteler arası yapılan çekilişte iki acenteye nehir turu hediye edildi. Ödül töreninde Golden Bay Tour Gemi Turları Genel Direktörü Zafer Alten tarafından, son beş yılda Nehir turlarına verdikleri destek ve sponsorlukdan dolayı Türk Hava Yolları Grup Rezervasyon Şefi Nil Özkılınç`a da teşekkür plaketi verildi. 2013-2016 arası en çok nehir turu satışı yapan turizm firmaları ve ödülleri alan acente yetkilileri sırasıyla şöyle: Ödülü: Setur - Ödülü alan: Bora Yurdaer Ödülü: Saltur - Ödülü alan: Mahmut Çevik Ödülü: Pronto Tour - Ödülü alan: Hakan Aksungur Ödülü: Alabanda Turizm - Ödülü alan: Dursun Demirel Ödülü: CTC Turizm - Ödülü alan: Ümit Akdemir

AMERİKAN STANDARTLARINDA BİR GEMİ: SWİSS TİARA

Ödül töreni öncesinde acentelerle biraraya gelen ve "2017 Nehir Turu Paketleri"nin tanıtımı yapan Golden Bay Tour Gemi Operasyon Müdürü Mert Bahadır Şen, 2006 yılından beri nehir turlarına ilgi gösteren Golden Bay`ın 2007 yılından beri özellikle Avrupa`daki nehir turları üzerine yoğunlaştığını ve Avrupa nehir turları konusunda uzmanlaştıklarını söyledi. Şen, "2013 yılında nehir tecrübemize güvenerek iş ortağımız İsviçreli Scylla firmasından gemi kiralamaya karar verdik. Oldukça başarılı bir şekilde ve her yıl Türkiye pazarından artan bir taleple karşılaştık. Kiralık gemi konseptine 2003 yılında tek gemi ile başladık" dedi. İsviçreli Scylla firmasının 2014 yılından beri 6 yıldızlı gemiler ürettiğini söyleyen Şen, kendilerinin de kiraladıkları gemilerin bu ayarda gemiler ğunu dile getirdi. Türkler tarafından işletilen Amerikan standartlarında bir gemi olan Swiss Tiara nehir gemisinde, Türkiye`den gelen misafirleri ağırladıklarını söyleyen Şen, Türkiye`den gelen grupların istekleri konusunda gemide ufak tefek Türk dokunuşlar yaptıklarını, bu sayede misafirlerin daha keyifli bir yolculuk geçirdiklerini belirtti.

2018 YILINDA NEHİR SEZONUNU 3 AYDAN 9 AYA ÇIKARACAĞIZ

Nehir turu satmaya başladıklarında satışlarının üç-beş kabinden yıllar içersinde bir gemiye yaklaştığını fark ettikleri anda nehir gemisi kiralamayı düşündükleri söyleyen Golden Bay Tour Gemi Turları Genel Direktörü Zafer Alten de, bu iş için de en profesyonel çalışan İsviçreli Scylla firmasıyla anlaştıklarını söyledi. Scylla firmasının müşteriye direkt satış yapmadığını, hangi ülkeyle çalışıyorlarsa o ülkede tek acente ile çalışmalarından dolayı bu firmayı tercih ettiklerini söyleyen Alten, 2017 nehir turu paketlerinin şu an gemide bulunan acentelere Golden Bay Tour Gemi Operasyon Müdürü Mert Bahadır Şen tarafından bir sunumla tanıtıldığını kaydetti.

HER YIL YÜZDE 20 BÜYÜMEYİ HEDEFLİYORUZ

Golden Bay Tour Gemi Turları Genel Direktörü Zafer Alten, sözlerine şöyle devam etti: "En iyi senemiz 2015`di. Kişi bazında nehir turu satışlarımız 2 bin 200 kişiye ulaşmış ve 4 milyon Euro civarında bir ciro yapmıştık. 2016 yılından bizim bir kaybımız olmadı çünkü Türkiye pazarındaki durağanlığı hissettiğiz anda kiraladığımız bir gemiyi İspanya`ya kiraya vererek zarar etmekten kurtulduk. Hatta kar bile ettik. Satışlarımız bin 600 kişiye ulaştı, ciromuz ise 3,5 milyon Euro civarında. 2018 hedefimiz aslında gemiyi daha fazla suda tutarak, sezon gün oranını artırmak ve gemiyi tam yıl kiralamak istiyoruz. Bayram ve yılbaşı gibi özel günlerde ise daha fazla gemi kiralayıp yolcu sayımızı arttırmak da bir diğer hedefimiz. Çünkü Türkiye`den bayramlarda ve yılbaşında nehir turlarına çok yoğun bir talep oluyor. Tüm bunları yaparak her yıl satışlarımızı yüzde 20 artırmak istiyoruz. Bu konuda iş modelini örnek aldığımız çok hızlı büyüyen İngiliz Riviera firmasıdır. Tabii ki onlarla bizim pazarlarımız faklı ama dediğim gibi iş modellerini örnek alıyoruz. 2018 planlarımız arasında nehir turu sezonunu 3 aydan 9 aya çıkarmak istiyoruz, ancak Türkiye`deki siyasi belirsizlikler i ile kça temkinli adımlar atıyoruz."

GOLDEN BAY


1997 yılından bu yana, A grubu seyahat acentası olarak Türkiye´de ve tüm dünyada hizmet vermekte olan Golden Bay, halen Türkiye`de en çeşitli gemi turlarını bünyesinde barındıran bir firma olma özelliğini koruyor. Firma ayrıca charter olarak nehir gemisi kiralayıp işleten en büyük firma. Golden Bay, özellikle son dört senedir nehir turundaki uzmanlığını İsviçreli Scylla firmasıyla başka bir boyuta çıkararak charter olarak Scylla`nın Swiss Tiara nehir gemisini işletiyor.

THE CRUISE LIFE